2020. október 13. kedd

Salkaházi Esték

„Építsük a jövőt szeretettel, igazsággal, munkával...” Salkaházi SáraAz Esztergom-Budapesti Főegyházmegye és a Szociális Testvérek Társasága „Salkaházi esték” címmel előadás- és párbeszéd sorozatot indít.

A szervezők a havonként megrendezésre kerülő Salkaházi estéken a mai társadalmi és mindennapi élet kérdéseit tekintik át katolikus szemmel.

A sorozat névadóját, a gyengékért és üldözöttekért életét felajánló, 2006-ban Budapesten boldoggá avatott vértanú Salkaházi Sára szociális testvért Puskely Mária éles ítélőképességű politikusként, tehetséges, a világ folyását kollégáival megtárgyaló újságíróként jellemzi. Fiatal korától kezdve az igazság érvényesüléséért, a nők, a szegények és elnyomottak jogaiért küzdött, cikkeket írt, előadókörutakat tartott, mozgalmakat szervezett, bekapcsolódott a Slachta Margit által indított világnézeti kurzusokba, közszellemformálásba. Célja volt az egyes emberek, a társadalom és az állam életének különböző aspektusait ütköztetni a krisztusi igazságokkal.

A Salkaházi esték keretében alkalmunk lesz arra, hogy társadalmunk és egyéni életünk nem mindig könnyen értelmezhető helyzeteit, kérdéseit katolikus szemmel vizsgáljuk.
A világegyházzal való egységünk kifejezéseként a sorozatot Michael August Blume SVD érsek, apostoli nuncius előadásával kezdjük. Nuncius Úr 13 éves afrikai szolgálata során szerzett tapasztalatait megosztva segít saját kérdéseinktől kicsit eltávolodva rátekinteni Afrika problémáira.
Az első évad tervezett témái: az ember megváltoztatására irányuló törekvések, az emberi jogok, a családi élet mai valósága, a nők egyházban betöltött szerepe, a misszió és a korrupció.

Helyszín:
Szent Máté Kulturális Központ, 1071 Budapest, Damjanich u. 50.
Első alkalom időpontja:
2020. október 28. 18.00 óra
A pandémia okán a személyes részvétel korlátozott, ahhoz előzetes regisztráció szükséges:

salkahaziestek@esztergomi-ersekseg.hu

Az előadások követhetőek az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye facebook oldalán.


Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

Eseménynaptár

szeptember 6. szerda

további események megtekintése »

Esztergom - Budapest Magazin

Esztergom-Budapest 2020/1. szám
Esztergom-Budapest 2019/4. szám

Összes magazin

Új Ember bolt