2020. május 13. szerda

Imanapot tartanak csütörtökön a világjárvány megszűnéséért

Erdő Péter bíboros, prímás Esztergomban mutat be szentmisét


A Vallásközi Párbeszéd Pápai Tanácsa Ferenc pápa kérésére, összhangban az Emberi Testvériség Bizottságának kezdeményezésével, imanapot hirdet május tizennegyedikére a koronavírus-járvány megszűnéséért és az emberiségért - olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) közleményében.

Az imanapra hívják a világ összes vallásának híveit és „minden jóakaratú embert". Hazánkban a kezdeményezéshez csatlakozik a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa is - tették hozzá.

„Világunk nagy veszéllyel néz most szembe. A koronavírus által okozott világjárvány terjedése milliók életét és megélhetését fenyegeti. Nem szabad elfelejtenünk, hogy ebben a helyzetben is Istennél kereshetünk, kérhetünk oltalmat és menedéket" - olvasható az MKPK által kiadott dokumentumban.

"Hívjuk testvéreinket, hogy lelkileg egyesüljünk az imádságban, böjtben és a szeretet cselekedeteiben" - fogalmaztak.

Erdő Péter bíboros, prímás ezen a napon Esztergomban mutat be szentmisét - azok szerint a liturgikus szövegek szerint, amit néhány hete engedélyezett az Istentiszteleti Kongregáció járvány idejére, amelyben imádkozik a koronavírus-fertőzésben szenvedőkért, az orvosokért és segítőikért, irgalmat és örök nyugodalmat kér az elhunytaknak.

Arra hívunk mindenkit, hogy otthonaikban kapcsolódjanak be ebbe a világméretű imádságba!

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

Eseménynaptár

szeptember 6. szerda

további események megtekintése »

Esztergom - Budapest Magazin

Esztergom-Budapest 2020/1. szám
Esztergom-Budapest 2019/4. szám

Összes magazin

Új Ember bolt