2020. február 19. szerda

Erdő Péter bíboros: A Szentatya jelenléte Budapesten sok nép lelki sebeit gyógyítaná

Ferenc pápa február 19-én, szerdán reggel negyed kilenckor magánkihallgatáson fogadta Erdő Péter bíborost, esztergom-budapesti érseket. A szokásos szerdai általános kihallgatás előtti rendkívüli „privát audienciára” a VI. Pál aulához tartozó kisteremben került sor.

Bíboros úr, a héten a Vatikánban a Katolikus Nevelésügyi Kongregáció és a Törvényszövegek Pápai Tanácsa tartotta közgyűlését, melynek végén Ferenc pápa fogadja a plenária, a közgyűlés tagjait. Ám ezt megelőzően szerdán reggel, az általános kihallgatás előtt Ferenc pápa magánkihallgatáson fogadta Önt. Ha szabad kérdezni, milyen témákat érintettek a magánkihallgatás során?

Elsősorban az eucharisztikus kongresszusról beszéltünk, hiszen ezért kértem a kihallgatást is. Örömmel nyújtottam át neki a kongresszus teológiai dokumentumának olasz kiadását, aminek címlapján egy gyönyörű budapesti látkép van a Szent István bazilikával és a várossal. Hangsúlyoztam neki, hogy az ő jelenléte különlegesen is nagyszerű üzenet lenne és gyógyítaná sok nép lelki lelki sebeit és hozzájárulna ahhoz, hogy Közép-Európa népei ne csak megbékéljenek egymással, hanem közösen tudjanak dolgozni az alapvető értékeken. Azt hiszem, hogy a katolikus tanúságtételnek egy nagy lehetősége és egy nagy megerősítése lenne, ha a Szentatya eljönne hozzánk. Tudjuk, hogy sűrű a programja, de Budapest közel van, így valóban lehetséges akár csak egy egynapos utazást tenni, ami technikailag számára is megoldható.

A Szentatya láthatólag szeretettel, örömmel és érdeklődéssel fogadott. Nyilván teljes és végleges elköteleződést mutató hivatalos bejelentést nem tett, de bízom abban, hogy van esélyünk arra, hogy pozitív választ kapjunk.


P. Vértesalja László SJ – Vatikán

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

Eseménynaptár

szeptember 6. szerda

további események megtekintése »

Esztergom - Budapest Magazin

Esztergom-Budapest 2019/2. szám
Esztergom-Budapest 2019/1. szám

Összes magazin

Új Ember bolt