2023. május 17. szerda

30 éves a budapesti Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola

A Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola harmincéves jubileumát ünnepelte május 15-én. A hálaadó szentmisét Martos Levente Balázs, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspöke mutatta be. Koncelebrált Gyetván Gábor az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága főigazgatója, Harmai Gábor plébános, Varjú Imre, Eredics Gergő, Erdős Attila, Mahimai Raj Anthony, Gável Henrik, Osztie Zoltán.

A püspök megáldotta a Szent Józsefről nevezett Boldog Mária Terézia, a Jézus Isteni Szívének Karmelita Nővérei alapítónője portréját és az iskola kápolnáját.
Kuti Margit igazgató köszöntötte az ünnepség minden résztvevőjét, majd így folytatta: „Az alapítás óta eltelt harminc évről emlékezünk meg a 2022–23-as tanévben nagyszabású jubileumi ünnepségsorozattal. Új címert és saját énekeskönyvet készítettünk. Az aulában művészeti kiállítással, a könyvtárban pedig iskolatörténeti tárlattal várjuk a kedves látogatókat.” Beszédében kiemelte, hogy katolikus iskolaként figyelnek az Egyház nagyjainak útmutatására. Elmondta, milyen felemelő élmény volt, hogy tanulóikkal együtt Ferenc pápával találkoztak a Papp László Sportarénában, és hogy a családokkal együtt sokan részt vettek a Kossuth téri szentmiséjén is.
Ezután következett az ünnepi műsor énekkel, táncokkal és versekkel. A vendégek többek között láthattak a Felső-Tiszavidéktől egészen a Délvidékig terjedő területről származó jászsági táncokat, és hallhatták az Erdélyből származó költő, Kányádi Sándor Nyergestető című versét, amely a székelyek legendás hősiességének állít emléket. A történelmi Magyarország kultúrája bemutatásának fő célja az volt, „hogy hitünkben növekedve egymással és a többi nemzettel békességben éljünk, reménnyel építsük földi hazánkat, és parancsaidat teljesítve eljussunk az örök hazába”.
A zenei szolgálatot az iskola diákjaiból és szülői közösségéből álló kórus végezte.

Forrás és fotó: Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola

Képgaléria

Esztergom-Budapest folyóirat

Esztergom-Budapest 2023/5. szám
Esztergom-Budapest 2023/4. szám

Összes folyóirat

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

 


 Adó 1%-a, Katolikus Egyház
Partnereink:
Új Ember bolt