2020. május 6. szerda

Évforduló

1975. május 6-án, ma 45 éve hunyt el Tiszteletreméltó Mindszenty József esztergomi érsek, bíboros, Magyarország hercegprímása.


Kedves Barátaink!

 

Minden évben a Mindszenty-tisztelet kiemelkedő eseménye a május első szombatján megtartott országos engesztelő zarándoklat, amikor a szentéletű bíboros tisztelői az esztergomi Prímási Bazilikában gyűlnek össze, hogy együtt imádkozhassunk Egyházunkért, hazánkért és a mielőbbi boldoggá avatásért. Ez a mindig nagyon várt találkozási alkalom ebben az évben az online virtuális térre korlátozódott, és nem kereshettük fel Tiszteletreméltó Mindszenty József bíboros sírhelyét a bazilika altemplomában.


A jelen körülményekhez alkalmazkodva szeretnénk mégis közelebb hozni a megemlékezés, a tiszteletnyilvánítás, a hálaadás és a kérés - egyben a vigasztalódás és az erőgyűjtés lehetőségét. Ezért a bécsi Pázmáneummal összefogva - közös zarándoklataink, szoborelhelyezésünk, vetélkedőnk, bécsi kiállításunk, rendszeres október 23-i bécsi koszorúzásunk folytatásaként - létrehoztunk egy Virtuális emlékhelyet alapítványunk honlapján, melyet Mindszenty József égi születésének 45. évfordulója, 2020. május 6. alkalmával ITT teszünk elérhetővé: https://mindszentyalapitvany.hu/szentte-avatas/virtualis-emlekhely

Kérjük Mindszenty József bíboros égi közbenjárását mindannyiunkért Istenbe vetett határtalan bizalommal!

Varga János, a Collegium Pazmaneum rektora

Kovács Gergely, viceposztulátor, alapítványi képviselő

Esztergom-Budapest folyóirat

Esztergom-Budapest 2023/2. szám
Esztergom-Budapest 2023/1. szám

Összes folyóirat

 


 Adó 1%-a, Katolikus Egyház

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

Partnereink:Új Ember bolt