Dona Nobis Pacem Kápolna


Adatok

Címe: Ferihegyi Repülôtér 2B Terminál

Kapcsolódás

Pestszentlőrinc-Soroksári Espereskerület

Ellátja: Repülőtéri Lelkészség

Történet

Az 1990-es években, a Szentszék Útonlevők és Elvándorlók Pápai Tanácsának javaslata alapján merült fel először a repülőtéri lelkészség megalapításának gondolata. 1996 novemberétől az LRI a Ferihegyi I. Terminálon irodahelyiséget bocsátott rendelkezésre a lelkészi szolgálat ellátására. A szolgálatot Varjú Imre, a pestszentlőrinci főplébánia plébánosa látta el. Sikerült elérni, hogy az új, 2. Terminál építési terveiben kápolna is szerepeljen. Az elkészült új kápolnát és terminált 1998. november 7-én áldotta meg Paskai László bíboros úr és Seregély István érsek úr. A kápolna a „Dona Nobis Pacem” címet viseli. 1999-ben itt tartották a katolikus repülőtéri lelkészek európai konferenciáját.

A kápolna a 2B Terminál 3. szintjén helyezkedik el a kilátóterasz mellett. Modern építésű, egyszerű márványlapos és faburkolatú belsővel készült.

A kápolna az útonlevőket és a hozzátartozóikat szolgálja. Folyamatos nyitva tartása a nap bármely szakában lehetőséget biztosít a csendes imádságra, adorációra az Eucharisztia előtt. Zarándokcsoportok igény szerint szentmisét is mutathatnak be utazás előtt vagy után.

Képgaléria

Esztergom-Budapest folyóirat

Esztergom-Budapest 2023/5. szám
Esztergom-Budapest 2023/4. szám

Összes folyóirat

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

 


 Adó 1%-a, Katolikus Egyház
Partnereink:
Új Ember bolt