2023. november 21. kedd

Zenés szentségimádásra várják a fiatalokat a Főegyházmegyénk segédpüspökei

Az ifjúsági világnaphoz kapcsolódva, amely Krisztus király ünnepére, november 26-ra esik, zenés szentségimádásra hív minden fiatalt és lélekben fiatalt az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye három segédpüspöke: Mohos Gábor, Martos Levente Balázs és Fábry Kornél. Az esemény november 25-én, szombaton, Krisztus király ünnepének előestéjén lesz 19.30-tól a budapesti Szent István-bazilikában.

Elmélyíteni a keresztény remény jelentését, és örömmel tanúskodni az élő Krisztusról: erre hívja Ferenc pápa a fiatalokat szerte a világon, a reményt jelölve meg a 2023-as és 2024-es ifjúsági világnapok témájául, melyeket helyi egyházi szinten tartanak majd.

A budapesti esemény mottója: „A reménységben örvendezzetek” (Róm 12,12).

Martos Levente Balázs püspök ezekkel a szavakkal hív mindenkit a szentségimádásra: „»A reményben legyetek örvendezők, derűsek«. Ezt a mondatot Pál apostol fogalmazta meg a Rómaiaknak írt levelében. Ezt a levelet néha úgy is szoktuk bemutatni, mint a reménynek a kiskönyvét, a kisszótárát, amelyik elindul az egész tágas keresztény reménytől, ami az Isten szeretetéből fakad, és ami a halálon győzedelmes Krisztusnak a reménye; és amelyik eljut egy olyan közösségnek az életrendjéig, amelyikben megtapasztalhatunk valamit az ellentétek kibéküléséről, a sokféle ember egységéről, sőt a sokféle karizma (Isteni adomány) egységéből.

Azt hiszem, hogy amikor együtt letérdelünk az Oltáriszentség előtt, akkor mindannyiunkban növekszik a remény. Növekszik a reménye a hitünknek, az a sajátos keresztény remény, amely az Egyházban eleven, és növekszik a reménye az emberségünknek, hogy emberként ebben a mai világban is tudunk egy kicsit összetartani, tudunk együtt igyekezni, egy új országot építeni. Az Isten országát építeni, megélni háborúságok, ellentétek, feszültségek közepette is. Szívből kívánom, hogy ez a szentségimádás nemsokára, szombat este, egy ilyen imádságos, reményteli alkalom lehessen!”

Esztergom-Budapest folyóirat

Esztergom-Budapest 2023/5. szám
Esztergom-Budapest 2023/4. szám

Összes folyóirat

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

 


 







Adó 1%-a, Katolikus Egyház
Partnereink:




Új Ember bolt