2020. május 15. péntek

Virtuális séta a Keresztény Múzeumban

Digitális fejlesztés Esztergomban

Az otthonából is beléphet mostantól a látogató a neves egyházi gyűjtemény első termébe. Az alábbi linkre kattintva, regisztráció és külön program letöltése nélkül is megtekinthető az állandó kiállítás egy egyszerűen kezelhető felületen.

Elsőként a múzeum talán legfontosabb gyűjteményi egysége, a magyar gótikus művészetet első része, az I. terem vált hozzáférhetővé. A következő hetekben újabb és újabb múzeumi terek lesznek bejárhatók digitális formában. A bemutatást elsősorban magyarul is értő hazai közönségnek szánják, kiemelten diákoknak és tanáraiknak.

A szabadon kiválasztható kiállítási tárgyakhoz szöveges leírások, hangok, képek, videók és oktatási segédanyagok tartoznak, melyek a gyűjtemény kiemelt és kevésbé ismert műtárgyaira is ráirányítják a figyelmet, segítik azok mélyebb megismerését és előkészítik a jövőbeli, személyes múzeumi látogatást.

A múzeum célja, hogy a zárvatartás idején is elérhetőek legyenek az őrzött remekművei. A különféle ikonokra kattintva bővebb és sokoldalú információkat kapnak az érdeklődők. Az Audioguide népszerűsítő tartalmai mellett a szakkatalógus részletes leírásai is megjeleníthetők. Az esztergomi Babits Mihály Színház művészei által előadott versek, imák, a szentírásból a szentek legendából vett idézetek a további elmélyülést segítik a középkori művészet és a keresztény hit világába.

A Keresztény Múzeum a honlapján is folyamatosan bővíti és teszi közzé digitális tartalmait az online katalógusban és a gyűjteményi leírásokhoz kapcsolódva. Egyre szélesebb szakmai közönség is figyelemmel kíséri a középkori gyűjtemény, a falikárpit gyűjtemény és a grafikai tár folyamatosan megújuló bemutatását.

Megtekinthető innen:

 

 

 

 

 

Címkék

gyűjtemény

Esztergom-Budapest folyóirat

Esztergom-Budapest 2023/5. szám
Esztergom-Budapest 2023/4. szám

Összes folyóirat

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

 


 







Adó 1%-a, Katolikus Egyház
Partnereink:




Új Ember bolt