2021. május 3. hétfő

Várja a papi hivatásra készülők jelentkezését a főegyházmegye

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében a papságra jelentkezők idei konkurzusára 2021. június 29-én kerül sor Esztergomban.


A jelentkezők az Érseki Papnevelő Intézetben háromnapos együttlét keretében ismerkednek a szemináriummal. Ennek végeztével kerül sor az Erdő Péter bíborossal, az egyházmegye főpásztorával való személyes találkozásra és a felvételi beszélgetésre.

Kérik, hogy mindazok, akik az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye papnövendékének szándékoznak jelentkezni, írásbeli felvételi kérelmüket legkésőbb 2021. május 31-ig juttassák el a Főegyházmegyei Hivatalba (1014 Budapest, Úri utca 62.).

A kérelemhez mellékelni kell az érettségi bizonyítvány másolatát, az esetleges korábban végzett felsőfokú tanulmányokat, illetve nyelvi végzettséget igazoló dokumentumok másolatát, három hónapnál nem régebbi, „nagyalakú” (tehát a bérmálást, elsőáldozást és esetleg egyéb anyakönyvi információkat is tartalmazó) keresztlevelet, részletes, saját kézzel írt önéletrajzot, plébános vagy lelkivezető által írt ajánlást, valamint friss erkölcsi bizonyítványt.

Lényeges, hogy a levélben az állandó lakcím vagy tartózkodási hely megjelölése mellett legyen feltüntetve olyan elérhetőség (telefonszám és/vagy e-mail-cím), melyen keresztül a jelentkezővel rövid időn belül kapcsolatba tudnak lépni.

A konkurzus menetéről a szeminárium küld a jelentkezőknek tájékoztatást.

Fotó: Merényi Zita/Magyar Kurír

Címkék

ifjúság

Adó 1%-a, Katolikus Egyház

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

Eseménynaptár

szeptember 6. szerda

további események megtekintése »

Esztergom - Budapest Magazin

Esztergom-Budapest 2021/1. szám
Esztergom-Budapest 2020/4. szám

Összes magazin

Partnereink

Új Ember bolt