2024. május 16. csütörtök

Várja a papi hivatás iránt érdeklődők jelentkezését az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében a papságra jelentkezők idei konkurzusát (felvételijét) június utolsó hetében tartják Esztergomban. A jelentkezők az Érseki Papnevelő Intézetben háromnapos program keretében ismerkednek a szemináriummal. Ennek végeztével kerül sor az Erdő Péter bíborossal, az egyházmegye főpásztorával való személyes találkozásra és a felvételi beszélgetésre június 28-án.

Most kell igazán a pap! Korunk számára a legfontosabb küldetés Krisztus személyes képviselete az Ige, a szentségek és a közösség szolgálatában.
Nagy örömmel és szeretettel várja az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye azon jelentkezőket, akik hivatást éreznek a papi szolgálatra.

A konkurzusra június utolsó hetében kerül sor Esztergomban. A jelentkezők az Érseki Papnevelő Intézetben háromnapos program keretében ismerkednek a szemináriummal. Ennek végeztével kerül sor Erdő Péter bíborossal, prímással, esztergom-budapesti érsekkel a személyes találkozásra és a felvételi beszélgetésre június 28-án, pénteken délután 3 órakor az esztergomi Prímási Palotában.

Aki az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye papnövendéke szeretne lenni, küldje el a Főegyházmegyei Hivatalba (1014 Budapest, Úri u. 62.) írásbeli felvételi kérelmét legkésőbb 2024. május 31-ig.

A kérelemhez mellékelni kell:
• érettségi bizonyítványuk másolatát;
• esetleges korábban végzett felsőfokú tanulmányaikat igazoló okmányok másolatát;
• nyelvi végzettségüket igazoló dokumentumaik másolatát;
• három hónapnál nem régebbi, „nagyalakú” (tehát a bérmálást, elsőáldozást és esetleg egyéb anyakönyvi információkat is tartalmazó) keresztlevelüket;
• részletes, saját kézzel írt önéletrajzukat;
• plébánosuk vagy lelkivezetőjük ajánlását, valamint
• friss erkölcsi bizonyítványt.

Lényeges, hogy a levélben az állandó lakcím vagy tartózkodási hely megjelölése mellett legyen feltüntetve olyan elérhetőség (telefonszám és/vagy e-mail-cím), amelyen keresztül a jelentkezővel rövid időn belül kapcsolatba tudnak lépni.

A konkurzus menetéről a szeminárium küld tájékoztatást a jelentkezőknek.

Esztergom-Budapest folyóirat

Esztergom-Budapest 2023/5. szám
Esztergom-Budapest 2023/4. szám

Összes folyóirat

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

 


 Adó 1%-a, Katolikus Egyház
Partnereink:
Új Ember bolt