2022. június 22. szerda

Váratlan élet – filmvetítés a terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz Plébánián

A film bemutatása után kerekasztal-beszélgetés kezdődik, melynek fő témája a magzati élet védelme.

A Családok X. Világtalálkozójához kapcsolódóan június 24-én, pénteken valamennyi magyarországi egyházmegyében bemutatják a Váratlan élet című filmet, amivel az élet védelmére kívánják felhívni a figyelmet. A film az abortusz valóságát mutatja be, megtörtént eseményeket dolgoz fel. Azt az egyszerű, de sokak által megkérdőjelezett igazságot tárja a néző elé, miszerint az élet a fogantatással kezdődik.

A vetítésre az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében a Budapest-Terézváros Avilai Nagy Szent Teréz Plébánia hittantermében kerül sor pénteken, 20 órai kezdettel.

A szervezők mindenkit szeretettel hívnak, várnak a filmelőadásra és az azt követő kerekasztal-beszélgetésre is, melynek központi témája ugyancsak a magzati élet védelme lesz. A beszélgetés résztvevői: Horváth Zoltán atya, a Főegyházmegye családreferense; Zarka Rozina Borbála életvédő aktivista, a Prolife Budapest életvédő szervezet tagja, valamint Tóth Borbála pszichológus, családterapeuta.

A vetítés pontos helyszíne: Budapest-Terézváros Avilai Nagy Szent Teréz Plébánia (1065 Budapest, Pethő Sándor utca 2. – a Király és a Nagymező utca sarkán)

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a részvételi szándékot ezen az e-mail címen lehet jelezni: s.terezplebania@gmail.com

A film megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott!

A más egyházmegyékben szervezett vetítésekkel kapcsolatban bővebb információkat az egyházmegyék online felületein és a katolikus.hu honlapon találhatnak. 

 

Esztergom-Budapest folyóirat

Esztergom-Budapest 2023/5. szám
Esztergom-Budapest 2023/4. szám

Összes folyóirat

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

 


 







Adó 1%-a, Katolikus Egyház
Partnereink:




Új Ember bolt