2018. február 17. szombat

Templomból lopott, lebukott

A 32 éves tokodi lakos kegytárgyakat lopott, amit később feldarabolt és egy méhtelepen értékesített.

Néhány nappal ezelőtt betörtek a csolnoki Szent Borbála-bányásztemplomba. Különféle misekellékeket és kegytárgyakat vittek el, amelyeknek inkább az eszmei értéke volt nagy. Kulcsár Sándor plébános atya és a képviselőtestület tagjai, a megdöbbenés mellett, megnyugvással vették tudomásul, hogy a veszteségek ellenére, az ajtó felfeszítésén kívül, a templomban és a sekrestyében semmiféle rongálás nem történt. Az időszakosan használt, oldallagosan ellátott templomban nem tartanak Oltáriszentséget, így az sem szenvedhetett tiszteletlenséget. A csolnoki templom elöljárója elmondta: Imádkoznak az elkövetőért.


A gyanúsított január 26-án vasat gyűjtött Csolnokon. Keresés közben ért az erdő szélén lévő templomhoz. A férfi úgy gondolta, hogy nemesfémek vannak az épületben, amit könnyen el tud lopni. Hogy oda bejusson, a sekrestye ajtaját egy vaslappal kifeszítette és a belső helyiségben talált kegytárgyakat a nála lévő táskába tette és hazavitte. Másnap az ellopott tárgyak egy részét feldarabolta és egy méhtelepen értékesítette.

A nyomozati cselekmények során az esztergomi rendőrök azonosították az elkövetéssel gyanúsított 32 éves tokodi lakost. A február 13-án a megtartott házkutatás során a nyomozók az ellopott tárgyak egy részét lefoglalták. A tettest a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták, aki a bűncselekmény elkövetését beismerte. Ellene lopás bűntett elkövetése miatt folytatnak büntetőeljárást.

Forrás, fotó: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság, EB

Címkék

plébánia

Esztergom-Budapest folyóirat

Esztergom-Budapest 2023/5. szám
Esztergom-Budapest 2023/4. szám

Összes folyóirat

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

 


 







Adó 1%-a, Katolikus Egyház
Partnereink:




Új Ember bolt