2018. október 14. vasárnap

Szeretet nélkül nem élhetünk

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akciót

A katolikus, a református és az evangélikus egyház által szervezett országos önkéntes ifjúsági programban évről évre olyan közhasznú feladatokban vesznek részt a fiatalok, mint intézmények és játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, valamint kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek.

A 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű kezdeményezés Németországból indult 2002-ben, Magyarországról először Szombathely és Győr csatlakozott 2006-ban a háromnapos összefogáshoz, 2007 óta azonban már országszerte szerveznek akciókat.

Magyarországon 2010 óta minden évben pár százalékkal emelkedik azok aránya, akik részt vesznek valamilyen önkéntes tevékenységben, a 18-29 évesek között ez már csaknem 40 százalék. A 72 óra programban való részvétel beleszámít az érettségihez előírt közösségi szolgálat idejébe.

Az eseményt az idei évben Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban és Csehországban is megrendezik. Hazánkban október 11. és 14. között 350 projekt valósul meg, határon innen és túl összesen száz településen több mint 8800 fiatal vállalta, hogy önkéntes munkára szánja a hétvégéjét, és ott segít, ahol szükség van rá. Az elmúlt években az akciót kiemelten támogatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Főpolgármesteri Hivatal.

 

Főegyházmegyénkben több plébánián is végeztek fiatalok takarítási, kertrendezési, kerítésfestési munkákat, de több katolikus oktatási intézmény növendékei is vállaltak önkéntes munkát. Az akcióban való részvétel fontosságát az önkéntességet szem előtt tartó cégek is felismerték, az egyházi berkekben kiváló grafikai munkáiról ismert EsterCom ügynökség is részt vett az akcióban, munkatársaik a II. kerületi Testvérkék Ferences Óvoda udvarát szépítették meg.

Képgaléria

Kapcsolódó anyagok

 • Szeretet nélkül nem élhetünk (2018-10-14)

 • Keresés

  Az oldalon

   

  Főegyházmegyei papok

  Plébánia keresése

  A főegyházmegye intézményei

  Eseménynaptár

  szeptember 6. szerda

  további események megtekintése »

  Esztergom - Budapest Magazin

  Esztergom-Budapest 2020/1. szám
  Esztergom-Budapest 2019/4. szám

  Összes magazin

  Új Ember bolt