2019. szeptember 30. hétfő

Nagyot ment a Hídfutás idén is Esztergomban

Az Esztergomi Futóművek Egyesület által szervezett futás ezúttal is a Bazilika elől indult, majd 3,7 kilométeren át a párkányi Vadas Fürdőnél ért célhoz.

14 különböző korosztályi kategóriában értek el eredményt a szeptember 28-ai Hídfutáson. A 2001 óta hagyományosan megrendezett esemény nemcsak az esztergomi és párkányi iskolák diákjait, de Esztergomban és környékén élő profi és amatőr sportolókat is megmozgatja sokféle korosztályból.

Az Esztergomi Futóművek Egyesület által szervezett akció ezúttal is a Bazilika előtt rámpáról indult, majd 3,7 kilométeren át a párkányi Vadas Fürdőnél ért célhoz. A tavalyihoz hasonlóan most is nagy volt a Hídfutás iránti érdeklődés, több, mint háromezren álltak a rajthoz, ahol számos közismert személyiség között például Völner Pál országgyűlési képviselő és Steindl Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke is ott volt.

Legelsőnek idén Deák Zsombor ért célba, aki 11 perc 32 másodperc alatt teljesítette a távot. Az eredményhirdetésnél nemcsak a kategóriagyőztesek kaptak elismeréseket, hanem a rendezvényt szponzoráló cégek esztergomi egészségügyi és oktatási intézmények részére szóló támogatást is átnyújtottak.

A mostani rendezvény különlegessége az volt, hogy rajthoz állt 1330 diák és jónéhány pedagógus is, hogy ilyen módon hívják fel a figyelmet a jövő évi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A rendezvényen megjelenő három esztergomi katolikus iskola diákjai egységesen az Eucharisztikus Kongresszus logójával ellátott pólóban vettek részt a futást megelőző imádságon és a hídfutáson. Az M1 tudósított az eseményről: https://mediaklikk.hu/video/ma-delutan-2019-09-28-i-adas-2/

4.40-nél következik a tudósítás.

Köszönjük intézményeink és a riportban megszólaló Tiszttartó Márk igazgató úr (Vitéz) és Reményi Blanka diák (Mindszenty) tanúságtételét.

Kemma.hu – EKIF – M1

 

Fotó: Guhn Tamás

Képgaléria

Címkék

ifjúság

Esztergom-Budapest folyóirat

Esztergom-Budapest 2023/5. szám
Esztergom-Budapest 2023/4. szám

Összes folyóirat

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

 


 







Adó 1%-a, Katolikus Egyház
Partnereink:




Új Ember bolt