2020. november 6. péntek

Mohos Gábor püspök úr tanúságtétele betegségéről

"Kedves Testvérek!

A koronavírusról eddig is sokat hallottunk, de most már közvetlen környezetünkben is mindenütt jelen van, én is tíz napja igazoltan fertőzött vagyok. Tulajdonképpen szerencsésnek mondhatom magam, mert (eddig) nem kerültem kórházba, néhány nap láz után most már egy hete nincs lázam. Van ellátásom, főznek rám, minden nap tudok szentmisét bemutatni. De ezzel együtt lelkileg igen nehéz napokon vagyok túl. Volt úgy, hogy az ülve bemutatott szentmise után úgy elgyengültem, hogy azonnal le kellett feküdnöm.

Az állapotom - noha lassanként javul - eléggé hullámzó, sokszor egy napon belül is. Ilyenkor - főleg eleinte - ott volt a kétely, hogy nem rosszabbodik-e, hiszen van, aki először javul, majd 10 nap után kerül kórházba. Közel két hét után még mindig csak kis mértékben tudok érdemi munkát végezni. Sokan imádkoznak értem és ezért nagyon hálás vagyok.
Ennek a néhány sornak a megírására egy cél motivált: vegyünk nagyon komolyan minden óvintézkedést, felelősek vagyunk egymásért és saját magunkért is. Messze nem mindenki ússza meg könnyen a covid fertőzést. Sokan bajlódnak vele sokáig, és egyre többen bele is halnak - és nem mind idősek és betegek.

Végül annyit szeretnék hozzátenni, hogy mindezzel együtt ez egy kegyelmi időszak, Isten irgalmas szeretetének ajándéka, lehetőség arra, hogy jobban egyesüljek Jézussal, aki a papi szolgálatra és áldozatra meghívott.

Paptestvéri szeretettel: Mohos Gábor segédpüspök

2020. november 6."

Címkék

egészség

Esztergom-Budapest folyóirat

Esztergom-Budapest 2023/5. szám
Esztergom-Budapest 2023/4. szám

Összes folyóirat

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

 


 







Adó 1%-a, Katolikus Egyház
Partnereink:




Új Ember bolt