2019. április 3. szerda

Közös célok

Hivatalos látogatást tett Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka április 2-án Erdő Péter bíboros, prímás budapesti hivatalában.

 

A megbeszélésen az eddig elért és a jövőben megvalósítandó közös célokról esett szó. A találkozót mindkét fél történelmi jelentőségűnek nevezte, hiszen első ízben fordult elő, hogy a Magyar Honvédség legmagasabb pozícióban szolgáló katonája látogatást tett a prímási székhelyen. A találkozón Korom altábornagy és Erdő Péter bíboros elsősorban a közösen elért eredményekről és a jövőben kitűzhető célokról tárgyalt. A Magyar Honvédség parancsnoka kérdésünkre elmondta: az egyik fő téma a tábori lelkészi szolgálat volt. „Egyetértettünk abban, hogy a huszonöt éve újraindított lelkész-szolgálatot az elkövetkező huszonöt évben még magasabb szinten szeretnénk folytatni” – mondta Korom Ferenc altábornagy. Erdő Péter bíboros szerint az egyház is kiemelt figyelmet fordít a tábori lelkészi szolgálatra, hiszen a katonáknak szüksége van a hitbéli támogatásra „akkor is, ha távoli helyen, nehéz szolgálatot látnak el”.

Az egyeztetésen hangsúlyos témaként szerepelt a közös humanitárius segítségnyújtás olyan keresztény közösségeknek, amelyek tagjai a háborús viszonyok miatt voltak kénytelenek elmenekülni otthonukból, hiszen az iraki misszióban a magyar kontingens ilyen jellegű feladatokat is ellát. Szó esett a 2020-ban Budapesten rendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról is, amelynek előkészületeiben és lebonyolításában a Magyar Honvédségre is számítanak.


Korom Ferenc altábornagy és Erdő Péter bíboros mostani megbeszélése után a gyakorlati egyeztetés is megkezdődik a részfeladatokért felelős szakemberek között.

Címkék

Erdő Péter

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

Eseménynaptár

szeptember 6. szerda

további események megtekintése »

Esztergom - Budapest Magazin

Esztergom-Budapest 2019/2. szám
Esztergom-Budapest 2019/1. szám

Összes magazin

Új Ember bolt