2023. június 30. péntek

Kánonjogi díjat vett át Erdő Péter bíboros a római Montecitorio palotában

Az olasz képviselőház üléshelyén, a Montecitorio palota Sala della Regina dísztermében adták át június 30-án - ünnepélyes keretek között - Erdő Péter bíboros, prímásnak az idei Vox Canonica díjat.

A Vox Canonica egy kánonjogi online folyóirat, amelyet a Lateráni Pápai Egyetem fiatal kánonjogász hallgatói alapítottak három évvel ezelőtt, azzal a céllal, hogy interjúkkal, cikkekkel és tanulmányokkal járuljanak hozzá a kánonjogi tudományokhoz. Az alapítók nevéhez fűződik a Vox Canonica-díj létrehozása is.


A rangos rendezvény házigazdái Antonio Baldelli jogász, olasz parlamenti képviselő, Federico Gravino, a nápolyi Luigi Vanvitelli Egyetem professzora, valamint Rosario Vitale kánonjogász, a Vox Canonica alapítója voltak. A meghívott vendégek között helyet foglaltak az olasz közélet- és a kánonjogi világ jeles képviselői, továbbá Németh László belgrádi érsek, Habsburg-Lotharingiai Eduard szentszéki nagykövet, Kovács Ádám Zoltán római magyar nagykövet, Németh Norbert, a Pápai Magyar Intézet rektora, és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye munkatársai, köztük Mohos Gábor püspök és Süllei László helynök.


Erdő Péter bíboros örömét fejezte ki, hogy neki ítélték az idén a díjat, amely nemcsak jogi, hanem teológiai és lelkipásztori szempontból is egy fontos elismerés, majd előadást tartott Az egyházi rend szentsége és az egyházkormányzati hatalom címmel.

Képgaléria

Esztergom-Budapest folyóirat

Esztergom-Budapest 2023/5. szám
Esztergom-Budapest 2023/4. szám

Összes folyóirat

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

 


 







Adó 1%-a, Katolikus Egyház
Partnereink:




Új Ember bolt