2023. március 23. csütörtök

Folytatódik a pelenkasegély-program főegyházmegyénkben

Idén is megvalósul az „Együtt a babákért” adományozási program főegyházmegyénkben, a Szent Erzsébet Karitász Központ közreműködésével.

A Pestszenterzsébeti Főplébánia közösségi háza adott otthont március 14-én a karitászközpont hagyományos pelenkasegély-programja nyitóünnepségének. Káposztás Gyöngyike szociális munkatárs arról számolt be, hogy immár 12. éve juttatják el főegyházmegyénkben a nehezebb szociális helyzetben élő családoknak – a DM drogéria és a Katolikus Karitász együttműködésében – a pelenkaadományokat. A nyitóeseményt évente más helyszínen rendezik, ezáltal több karitászcsoportnak adva lehetőséget a bemutatkozásra.

 

 

A rendezvényen Csorba Gábor karitászigazgató, állandó diakónus, Márton Andrea szakmai irodavezető és Farkas Zsolt pestszenterzsébeti karitászvezető köszöntötte a családokat, akik megilletődve fogadták a közös imát.

A rászoruló családok a pelenkaadomány-dobozok mellett átvehették a karitász meglepetésajándékait is, a higiéniai- és babaápolási termékeket tartalmazó csomagokat.

 

 

„Ezek az adományátadó ünnepségek felejthetetlen élmények számunkra: jó látni a szülők örömét… De ezek a személyes találkozások még több lehetőséget adnak az egyéb szociális problémáik megismerésére is” – fogalmazott Káposztás Gyöngyike

szociális munkatárs.

Fotók és információ: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye, Szent Erzsébet Karitász Központ

Képgaléria

Esztergom-Budapest folyóirat

Esztergom-Budapest 2023/5. szám
Esztergom-Budapest 2023/4. szám

Összes folyóirat

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

 


 







Adó 1%-a, Katolikus Egyház
Partnereink:




Új Ember bolt