2021. szeptember 29. szerda

Ferenc pápa levele Erdő Péter bíborosnak


Tisztelendő testvéremnek
Erdő Péter bíboros
Esztergom-budapesti érseknek


Apostoli utamról visszatérve, szívemben őrzöm azokat a nagy pillanatokat, amelyeket Isten népével együtt éltem meg, akik imádságban egybegyűltek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus lezárására.
Köszönetemet szeretném kifejezni Önnek mindazért a munkájáért, amelyet Főegyházmegyéjében folytattak ennek a Kongresszusnak az előkészítése során. Sokak rejtett és csendes együttműködése – püspököké, papoké és lelkipásztori munkatársaké – lehetővé tette mindenki számára, hogy megújítsa lelkét az Eucharisztia színe előtt, amely a szeretet és a hit forrása.
Köszönöm azt az előrelátást is, amellyel jó megoldásokat javasolt azokra a problémákra és kihívásokra, amelyek az esemény kapcsán jelentkeztek, ahogyan az Egyház mindennapi életében is megtörténik.
Imádkozom Önért és a Főegyházmegyéért, az Úr áldjon meg titeket bőségesen és támasszon számos, hitben elkötelezett világit, akik Jézus Krisztusról tanúságot akarnak tenni és meg akarják élni a nyolc Boldogságot.
Üdvözlöm a Főegyházmegye papjait, szerzeteseit és szerzetesnőit. Áldjon meg az Úr mindannyiotokat a papi és a szerzetesi hivatások bőségével!
Áldja meg Önt Jézus és oltalmazza a Szent Szűz.
Testvéri szeretettel,

Róma, Lateráni Szent János, 2021. szeptember 18.

Ferenc

 


Adó 1%-a, Katolikus Egyház

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

Eseménynaptár

szeptember 6. szerda

további események megtekintése »

Esztergom - Budapest Magazin

Esztergom-Budapest 2021/1. szám
Esztergom-Budapest 2020/4. szám

Összes magazin

Partnereink

Új Ember bolt