Felvétel a PPKE Hittudományi Karára

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kara a 2021/22-es tanévben az évben is több képzést indít, melyekre szeretettel hívjuk az érdeklődőket nappali és levelező képzésben egyaránt.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kara a 2021/22-es tanévben az évben is több képzést indít, melyekre szeretettel hívjuk az érdeklődőket nappali és levelező képzésben egyaránt. 

A különböző képzéseinken megszerezhető ismeretek és tapasztalatok révén többféle módon csatlakozhatnak be az Egyház missziós tevékenységébe azok, akik a Hittudományi Karon oklevelet szereznek. A katolikus közösségszervező BA képzésre várjuk azokat, akik később egyházi intézményekben, plébániákon, szociális, illetve ifjúsági kezdeményezésekben szeretnének dolgozni katolikus szellemben, bizonyos programok szervezésében. A katekéta-lelkipászori munkatárs képzés levelező tagozaton szerezhető BA diplomát biztosít azoknak, akik a plébánosokkal együttműködne plébániai hitoktatásban, katekézisben, illetve a liturgia megszervezésében szeretnének közreműködni. Legfontosabb képzéseink az osztatlan, MA diplomát adó teológus, illetve hittanár nevelőtanár képzések. Míg az előbbi a teológia szisztematikus és tudományos megismerését teszi lehetővé, addig az utóbbi elsősorban az iskolai hitoktatásra készít fel.

Várjuk a Pázmányra mindazokat, akik elsősorban hivatást, küldetéstudatot éreznek, hogy részt vegyenek az Evangélium terjesztésében, az Egyház missziójában.  Nem könnyű életet és nem gazdagságot ígérünk, hanem Isten Igéje továbbadásának örömét. A hittudományi Karon minderre családias körülmények között és a tudományos közösség mellett egy spirituális és baráti légkörben készülhetünk.

 

A meghirdetett szakokról a Kar honlapjáról tájékozódhatnak: https://htk.ppke.hu/felvetelizoknek

Öszefoglaló tájékoztatónkat is szeretettel ajánljuk: https://htk.ppke.hu/uploads/File/2020_21-1/HTKszorolap2019_Web.brossura.pdf 

A képzésekről rövid videókban is adunk tájékoztatást, amit alább megtekinthetnek:

Bevezető videó, az összes szak összefoglalója: https://youtu.be/-9Sbz9kiBg8  

Teológus képzés (nappali és levelező): https://youtu.be/87osDI34n6Y 

Katekéta lelkipásztori munkatárs képzés (levelező): https://youtu.be/HnTADXna8g4 

Katolikus közösségszervező képzés (nappali): https://youtu.be/7CEt6ov9TXo 

Hittanár, nevelőtanár képzés (nappali és levelező): https://youtu.be/E2jU5fkuZ2o 

Doktori iskola: https://youtu.be/eBmtH-5GZTs 

a PPKE HTK vezetősége

PPKE

Címkék

oktatás

Adó 1%-a, Katolikus Egyház

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

Eseménynaptár

szeptember 6. szerda

további események megtekintése »

Esztergom - Budapest Magazin

Esztergom-Budapest 2020/4. szám
Esztergom-Budapest 2020/3. szám

Összes magazin

Partnereink

Új Ember bolt