2019. december 24. kedd

Erdő Péter és Mádl Dalma osztott ajándékot rászoruló gyermekeknek

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek és Mádl Dalma, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete kétszázötven rászoruló gyermeknek adott át névre szóló karácsonyi ajándékcsomagot a budapesti Magyar Szentek Templomában hétfőn.

Erdő Péter kiemelte: az ünnep arra való, hogy "felemelkedjünk a hétköznapokból" és "észrevegyük, hogy a mi életünk is ajándék".

Isten miden embernek személyre szóló ajándékcsomagot készít, mindenkinek más sorssal, más adottságokkal. "A mi feladatunk, hogy hálát adjunk ezért az ajándékért, az életért, és kibontakoztassuk Isten dicsőségére és embertársaink javára" - fogalmazott a bíboros.

Csorba Gábor, a Szent Erzsébet Karitász Központ igazgatója ismertette: az adományokat az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye területén lévő katolikus iskolák diákjai, külföldi adományozók és a Karitász Angyalbatyu programjához csatlakozók ajánlották fel, és a Karitász munkatársai állították össze a névre szóló, a gyerekek érdeklődésének, korának megfelelő csomagokat.

Az ünnepségen részt vett Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára.

MTI


Képgaléria


Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

Eseménynaptár

szeptember 6. szerda

további események megtekintése »

Esztergom - Budapest Magazin

Esztergom-Budapest 2020/1. szám
Esztergom-Budapest 2019/4. szám

Összes magazin

Új Ember bolt