2023. március 1. szerda

Erdő Péter bíboros: A pápalátogatásra várjuk a híveket, zarándokokat határon innen és túlról

Több százezer embert várnak Ferenc pápa április 30-i, Kossuth téri szentmiséjére – nyilatkozta Erdő Péter bíboros, prímás szerdán az MTI-nek.

Erdő Péter ismertette: húszezer ülőhelyet tudnak biztosítani a Kossuth téren, de a téren állva és a környező utcákban összesen több százezer ember is részt vehet a pápai szentmisén.

 

Várjuk a híveket, zarándokokat határon innen és túlról

– mondta a bíboros, és reményét fejezte ki, hogy a „szélesebb rétegekhez is eljut" a pápai szentmise örömhíre.

Erdő Péter szólt arról is: a pápalátogatás második napján, szombat este a Papp László Sportarénában Ferenc pápa körülbelül 15 ezer fiatallal találkozik majd. Egyházmegyénként érkeznek majd a katolikus iskolák és egyéb közösségek delegációi – mondta, hozzátéve, a püspöki konferencia jövő hét elején beszéli meg, hogy melyik egyházmegyéből hány fiatal vehet részt az eseményen.

 

 

Erdő Péter elmondta, a Szent István-bazilikában és a Rózsák terei Szent Erzsébet-templomban tartott találkozókon a templomok befogadóképessége miatt korlátozott lesz a résztvevők száma, de a templomok előtti téren kivetítőn követni lehet majd az eseményeket. Amikor pedig Ferenc pápa kilép a templomból, ha nem is lehet majd személyesen beszélgetni vele, valamilyen formában lesz lehetőségük a híveknek személyesen üdvözölni őt.

A bíboros a fiataloktól és minden hívőtől azt kérte, készülve a találkozóra, minden szentmise végén közösen kérjék Isten kegyelmét, hogy a Szentatya látogatása

valóban lelki megújulás forrása legyen.

Ehhez a püspöki konferencia kiad egy imádságot is – tette hozzá.

A bíboros kiemelte: a „fiatalokat különösen hívjuk" a szombat esti találkozóra a Szentatyával a Papp László Sportarénába és a vasárnap délelőtti Kossuth téri szentmisére. Az ő felkészülésük fontos eleme, hogy az idei nagyböjtöt és húsvét ünnepét „komoly figyelemmel és lelkiséggel éljék át", hogy ezzel az élménnyel megerősödve találkozhassanak Ferenc pápával – tette hozzá Erdő Péter.

MTI
Fotó: Magyar Kurír/Lambert Attila; MTI archív

Esztergom-Budapest folyóirat

Esztergom-Budapest 2023/5. szám
Esztergom-Budapest 2023/4. szám

Összes folyóirat

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

 


 Adó 1%-a, Katolikus Egyház
Partnereink:
Új Ember bolt