2023. június 6. kedd

Elismerték a pápalátogatás szervezőinek munkáját

Főegyházmegyénk két munkatársa, Ernyey Áron és Hajós Márton a Pro Ecclesia Hungariae díj második fokozatát vehette át június 6-án Ferenc pápa magyarországi apostoli útjának szervezésében vállalt szerepéért.

Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke elmondta, már többször is köszönetüket fejezték ki azoknak a munkatársaknak, akik segítették a pápalátogatás szervezését, ám a püspöki konferencia úgy döntött, más módon is elismeri azoknak a szolgálatát, akik kiemelkedően sokat tettek azért, hogy a Szentatya budapesti útja ilyen sikeres lehetett.


Köszönő oklevelet vehetett át Tóth Tamás, az MKPK titkára, a pápalátogatás általános koordinátora; Németh Gábor, az MKPK Titkárságának irodaigazgatója; Horváth Zoltán terézvárosi plébános, a pápai szentmise liturgikus felelőse; segítője, Farkas Ferenc káplán; Hatházi Róbert, a kecskeméti Szentcsalád-plébánia vezető lelkipásztora, a pápai szentmise sekrestyei szolgálatának irányítója; Sebő Balázs, az MKPK sajtóosztályának vezetője; Sümeghy Kata, az MKPK sajtóosztályának munkatársa; Z. Zolnay Eszter, az MKPK protokollirodájának vezetője és Fritzné Tőkés Éva az általános koordinátor asszisztense.


A Pro Ecclesia Hungariae díj második fokozatát adományozták Ernyey Áronnak és Hajós Mártonnak, a pápalátogatás rendezvényszervezésért és a biztonsági és operatív ügyekért felelős két fő szervezőjének.


Fotó: Lambert Attila

Képgaléria

Esztergom-Budapest folyóirat

Esztergom-Budapest 2023/5. szám
Esztergom-Budapest 2023/4. szám

Összes folyóirat

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

 


 







Adó 1%-a, Katolikus Egyház
Partnereink:




Új Ember bolt