2018. szeptember 25. kedd

Egyedülálló szemléletű, modern családi centrum az Irgalmasrendi Kórházban

A Frankel Leó úti Irgalmasrendi Kórházban új épületszárny épül, ahol létrehozták a kórházon belül a Keresztény Családi Centrumot.

Az egyedi szemléletű centrum az elmúlt hónapok során hatalmas fejlesztésen ment át: ősztől XXI. századi elvárásoknak megfelelő minőségű szakrendelők, vizsgálók, műtők, orvosi eszközök és kiváló szakemberek várnak mindenkit.

Az országos területi ellátással bíró Budai Irgalmasrendi Kórházban (BIK) működő Keresztény Családi Centrum célja, hogy segítséget nyújtson a családalapításban, és az ezzel kapcsolatban felmerülő problémák orvoslásában. A centrum természetesen nyitva áll minden házaspár, párkapcsolatban élő, illetve egyedülálló nő és férfi, továbbá serdülőkorban lévő fiatal nő és férfi előtt, aki egyetért a BIK szemléletével és elveivel. A teljes ellátás az OEP által finanszírozott.

Országosan is egyedülálló az a szemléletmód, ahogy a hozzájuk forduló betegekkel foglalkoznak. A mai egészségügyi gyakorlatban a beteg felkeres egy szakorvost, majd szükség esetén a következő szakterületen is a páciens jelenik meg – már leletekkel, diagnózisokkal, beutalókkal a kezében. A Keresztény Családi Centrumban ezzel szemben egy jól képzett koordinációs kolléga az alapvető egészségügyi kérdések mellett már első alkalommal annak okát is végigbeszéli a pácienssel, amiért felkereste az intézményt, majd az elmondottak alapján beutalja az összes szükséges vizsgálatra. Az eredményeket a koordinátor segítségével az érintett szakorvosok közösen elemzik ki, és együtt határozzák meg a további szükséges lépéseket, ami alapján a koordinátor leszervezi a vizsgálati időpontokat is. Így nem a páciensnek magának kell felkutatni a szakorvosokat, beutalóért sorban állni a háziorvosnál és nem kell hívogatni a rendelőket külön-külön a vizsgálati időpontért, illetve a leletekért.
Mint Dr. Reiter József, a Budai Irgalmasrendi Kórház főigazgatója elmondta, az utóbbi hónapok során kormányzati támogatással széles körű orvosi eszközbeszerzés valósult meg a családi centrumban: az urológiai-andrológiai, a nőgyógyászati, a sebészeti, az orvosi laboratórium, a radiológiai osztályok gyógyító munkájának minőségét segítő eszközök beszállítása és beüzemelése is megvalósult. De új, kényelmes és ergonomikus kialakítású ágyakat is beszereztek, sőt, ezek a motorral ellátott ágyak a friss műtétek utáni felállást segítő funkcióval is rendelkeznek.

– A beszerzett orvosi eszközök többek között azt a célt is szolgálják, hogy feltárás nélkül, azaz kis kimenetű sebbel legyenek elvégezhetőek a sebészeti beavatkozások – emelte ki a főigazgató. – A 4K felbontású kamerával beavatkozást végző orvos a műtéti helyszínt tökéletesen tudja kontrollálni, sokkal pontosabb beavatkozás végezhető ezáltal. Határozottan kijelenthetjük, hogy ezek az orvosi eszközök a jelenleg a piacon beszerezhető legmodernebb és legszínvonalasabb készülékek, amelyeknek köszönhetően a műtéti beavatkozások rendkívül széles palettáját tudják orvosaink elvégezni. A centrum életre hívása a kórházunkban korábban nem végzett terhesgondozás megvalósítását is szükségessé tette: az ennek megvalósításához szükséges CTG- és ultrahanggépek beszerzése is részét képezte a nyári beruházásnak. A legmodernebb nőgyógyászati szoftverekkel ellátott 3D-s és 4D-s utolsó generációs ultrahangkészülékekkel már nagyon korai genetikai szűrővizsgálatok végezhetőek – emelte ki Dr. Reiter József.

A Keresztény Családi Centrum, illetve a kórház osztályai természetesen nemcsak a gyermekvállalási céllal érkező pácienseket fogadják, hanem minden felnőtt férfit és nőt, aki bármilyen egészségügyi problémával vagy épp preventív kérdéssel, kéréssel érkezik.
Keresztény Családi Centrum – Betegápoló Irgalmasrend Budai Irgalmasrendi Kórház, 1023 Frankel Leó út 17-19., telefon: (06 1) 438-8589, mobil: (06 30) 216-2411, honlap: https://keresztenycsaladicentrum.com, e-mail: csalad@irgalmas.hu.

Budai Polgár

Fotó: Mády Judit

Címkék

egészség

Esztergom-Budapest folyóirat

Esztergom-Budapest 2023/5. szám
Esztergom-Budapest 2023/4. szám

Összes folyóirat

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

 


 







Adó 1%-a, Katolikus Egyház
Partnereink:




Új Ember bolt