2022. december 17. szombat

A Kisjézus a legnagyobb karácsonyi ajándék

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Szent Erzsébet Karitász Központja a Budapest-Városmajori Jézus Szíve-plébániatemplomban karácsonyi ünnepséget rendezett „Gyermekek a gyermekekért” címmel. A december 17-ei eseményen Erdő Péter bíboros, prímás és Herczegh Anita 250 gyermeknek adott át ajándékcsomagot.

Az ünnepség kezdetén Csorba Gábor, a Szent Erzsébet Karitász Központ igazgatója, valamint Forgách Alajos városmajori plébános köszöntötte a jelenlévő családokat.

„Mi a legnagyobb karácsonyi ajándék?” – tette fel a kérdést ezután a gyermek felé fordulva Erdő Péter bíboros. „A Kisjézus, hiszen nekünk született, az emberiség számára” – adta meg a választ. A főpásztor hangsúlyozta: az angyal is azt mondta a pásztoroknak, hogy nagy örömet hirdetek nektek, ma született nektek az Üdvözítő.

 

 

Beszélt arról is: Jézus nem felnőtt emberként szállt le az égből, hanem kisgyermekként született meg, egy családba. „Érezzétek őt magatokhoz közel. Tőle kapjátok a mai ajándékokat is, mi csak postások vagyunk” – tette hozzá, boldog karácsonyt kívánva a családoknak. 

 

 

A Budapest-Városmajori Jézus Szíve plébániatemplom már második alkalommal ad otthont a Szent Erzsébet Karitász Központ karácsonyi rendezvényének. Az ajándékcsomagokat – melyeket Karitász Központ állított össze a főegyházmegyei katolikus iskolák diákjainak játékadományaiból és gyűjtéseiből – Erdő Péter bíboros és Herczegh Anita adta át a 250 gyermeknek.

Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Fotó: Csapó Viktória

Képgaléria

Esztergom-Budapest folyóirat

Esztergom-Budapest 2023/5. szám
Esztergom-Budapest 2023/4. szám

Összes folyóirat

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

 


 







Adó 1%-a, Katolikus Egyház
Partnereink:




Új Ember bolt