Elérkezett a nagy nap: ezért is vett részt 2200 diák azon a flashmobon, amelyet az ország legnagyobb temploma, az esztergomi bazilika előtti téren rendeztek. A látványosságnak nemcsak a helybéliek, de a városban zajló nemzetközi Teológiai Szimpózium résztvevői közül is sokak tanúi voltak.

A diákok – az 1938-as eucharisztikus kongresszus újrahangszerelt himnuszát énekelve – öt különböző irányból közelítették meg az ikonikus helyszínt, hogy végül keresztet formázzanak a bazilika lépcsősora előtt. Meglepetésükre nem Török Csaba plébános lépett ki elsőként a bazilika ajtaján, hogy köszöntse őket, hanem Erdő Péter bíboros. Az esztergom-budapesti érsek arról beszélt, hogy a fiatalság is szerves részese a világeseménynek, ők a jelei az örömnek és a reménynek, amelyre a világnak ma nagy szüksége van. Továbbá áldást adott a kongresszus önkénteseire és mindazokra, akik áldozatos munkájukkal és imájukkal támogatták a NEK szervezését.

„Minden forrásom belőled fakad” – így idézi a Zsoltárok könyvét a NEK mottója. A forráshoz, az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumba tér vissza rendszeresen Pindroch Csaba színművész, a kongresszus 12 hírnökének egyike. A flashmobról készült videó képkockáin egykori osztályfőnökével, lelki atyjával, Kapisztrán atyával sétál végig az alma mater folyosóin, még az iskolapadba is beül.

Pindroch Csabán kívül a diákok közt sétáltak Nagy Bogi, Tóth Gabi, Czinke Máté és Dánielfy Gergő énekesek is, ők a kongresszus önkénteseit képviselték.

52nd International Eucharistic Congress

Esztergom-Budapest folyóirat

Esztergom-Budapest 2023/5. szám
Esztergom-Budapest 2023/4. szám

Összes folyóirat

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

 


 







Adó 1%-a, Katolikus Egyház
Partnereink:




Új Ember bolt