2018. augusztus 24. péntek

1Úton Nemzetközi Zarándoknap - Zarándoklat az édesanyákért

Augusztus 25-én a Mária Út teljes útvonalán, minden szakaszon egy közös célért szervez zarándoklatokat a Mária Út Egyesület önkéntesei segítségével. A rendezvény fővédnöki tisztét Novák Katalin család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár és Erdő Péter bíboros vállalta el.

A Mária Út teljes útvonalán, minden szakaszon az édesanyákért szervez zarándoklatokat a Mária Út Egyesület  önkéntesei segítségével augusztus 25-én, most szombaton.

Ez a minden évben megrendezendő zarándoknap az 1Úton nevet viseli és több száz települést érint Ausztriában, Erdélyben a Felvidéken, Szlovéniában és Magyarországon egyaránt. Az 1Úton Zarándoknap sokezer ember számára nyújt zarándokélményt  melyen keresztül életre kel a csoda: a különféle nemzetiségű, világnézetű emberek egymáshoz, egymás mellett és egymásért zarándokolnak. A mai széthúzó világban átélik az egységet, mely hatalmas lelki jelentőséggel bír.

Az eseményre meghívást kap mindenki, aki késztetést érez arra, hogy  egy egész napos zarándoklat keretében, hosszabb vagy rövidebb szakaszt tegyen meg a a Mária Úton. Az 1Úton Zarándoknaphoz kapcsolódhatnak civil szervezetek, egyházi szervezetek, iskolák, közösségek. Az együtt átélt megpróbáltatások által, a közös énekszó erejével és az élen járó kereszt árnyékában a különféle helyekről érkező emberek, csoportok kapcsolatot építhetnek egymással is. A zarándoklás olyan életforma mely lépésről lépésre közelebb visz önmagunk, embertársaink és Isten felé, miközben kinyitja előttünk a világot…

2017. óta különböző jármódokon lehet a zarándoklás lélekformáló erejét kipróbálni. A futó és kerékpáros 1Úton zarándokszakaszokon a hobbi sportolók is megtapasztalhatják a sport és spiritualitás összefonódásának hatásait.

Forrás: Mária Út Egyesület

Címkék

zarándoklat

Esztergom-Budapest folyóirat

Esztergom-Budapest 2023/5. szám
Esztergom-Budapest 2023/4. szám

Összes folyóirat

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

 


 







Adó 1%-a, Katolikus Egyház
Partnereink:




Új Ember bolt