Nem marad el a tavaszi Nagymarosi Ifjúsági Találkozó!

Május 23-án – ahogy évtizedek óta minden évben kétszer – ismét benépesült volna a plébániakert a Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra érkező fiatalokkal, az idősebb generációhoz tartozókkal és a gyerekekkel. A koronavírus-járvány átalakította a szervezők megszokott terveit. Már részletes programmal!

Most arra hívnak minden érdeklődőt, hogy csatlakozzon az első online Nagymarosi Ifjúsági Találkozó szokás szerint gazdag, Isten jelenlétébe emelő programjához!

A Nagymarosi Találkozó alkalmai a hazai katolikus ifjúsági élet legkiemelkedőbb eseménye. Valódi lélekemelő esemény a Dunakanyar festői szépségű városának templomkertjében. A kommunista évek elnyomó éveiben is a hit bástyájának számított az esemény, amely szorosan kötődik Sillye Jenő zenei evangelizációs tevékenységéhez. A kezdeti, nagyjából ötven évvel ezelőtti alkalmak baráti találkozóiból egy sokezer fős lelki meeting fejlődött ki. A lelkinap a keresztény könnyűzene dicséreteivel örök etalonnak számított a magyar katolikus egyházon belül.
Az idei találkozó mottójául a kétségek és reménységek közt utat kereső emmauszi tanítványok szomjas kérését válaszották: „Maradj velünk, Urunk!” (Lk 24,29). A főelőadást Fábry Kornél atya, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkára tartja majd, a szentmise főcelebránsa Erdő Péter bíboros, prímás lesz.
A fakultációk között nem maradnak el az olyan klasszikus nagymarosi programok sem, mint Kerényi Lajos atya előadása vagy a Kérdezz-felelek.
Varga Kapisztrán ferences atya hitünk fényében reflektál majd arra a rendkívüli helyzetre is, amit a járványveszély miatt mindannyian átélünk. Az előzetes információk szerint egy körkapcsolás segítségével az egyházmegyék püspökei és fiataljai is bekapcsolódnak majd a programba, valamint megszólalnak olyan magyarok, akik külföldi missziókban, más kontinenseken teljesítenek szolgálatot.
Soha nem látott méreteket ölt ezáltal a Nagymarosi Találkozó.
A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy imádkozzunk együtt a találkozón a betegekért, az őket szolgáló ápolókért, orvosokért, az idősekért, és hogy tetteinkkel enyhítsük a szenvedést és segítsük a járvány megfékezését.

 

A találkozó programja

 • 9.00 Napindító
 • 9.30 Egyházmegyék bejelentkezése: körkapcsolás
 • 10.00 Főelőadás – Fábry Kornél atya, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkára
 • 10.45 Szentségimádás – Gáspár István atya és a nagymarosi Laudate Zenekar
 • 11.15 Fakultációk:
  • Keresők – Kerényi Lajos atya
  • Kérdezz-felelek – Farkas László atya és Balázs András atya
  • Karantéma: Mihez kezdjünk mostani helyzetünkkel? – Varga Kapisztrán ferences atya
 • 12.00 Magyarok a nagyvilágban: körkapcsolás
 • 12.30 Szentmise – Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek

Címkék

ifjúság

Eseménynaptár

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

Eseménynaptár

szeptember 6. szerda

további események megtekintése »

Esztergom - Budapest Magazin

Esztergom-Budapest 2020/1. szám
Esztergom-Budapest 2019/4. szám

Összes magazin

Új Ember bolt