2024. március 20. szerda

Erdő Péter bíboros megáldotta az új hittantermet a Grosics-iskolában

Magyar–lengyel–erdélyi barátság – ezt a nevet viseli a hittanterem, amelyet Erdő Péter bíboros áldott meg a Grosics Gyula Katolikus Sport Általános Iskolában. Az ünnepélyes alkalomra március 20-án, szerdán délelőtt került sor.

Jelen volt az alkalmon Kis Mihály igazgató, Gyetván Gábor, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának (EKIF) főigazgatója, Simicskó István országgyűlési képviselő, Csúcs Lászlóné lengyel nemzetiségi szószóló, Tomasz Bal lengyel és Tamási Zsolt erdélyi iskolaigazgató, Grosics Edina, az intézmény névadójának lánya, valamint számos meghívott vendég, szülők, pedagógusok.

Mitől lesz egy sportiskola katolikus? – tette fel a kérdést Erdő Péter bíboros a köszöntőjében, és hozzátette: nem attól katolikus egy iskola, hogy minden diák és oktató katolikus, de attól igen, hogy a katolikus szellemiség, az emberről alkotott katolikus kép valamiképpen megjelenik egy közösségben. A főpásztor kiemelte, milyen fontos figyelni egymásra, a földi munkánkra és a teljesítményünkre.

„Valljuk a Biblia alapján az ember egységét, miszerint testből és lélekből állunk, valamint hogy a szellemünknek is szoros kapcsolata van a testünkkel, és örök életre vagyunk hivatottak. Ámde a test az üdvösség fordulópontja. A testben lezajlott életünkön múlik, milyen lesz az örök sorsunk.”

Ennek kapcsán beszélt a bíboros a sport nagyrabecsüléséről. A sport ugyanis visszahat a gondolkodásra, az emberi magatartásra és a közösség építésére is. „Adja Isten, hogy akik ebből az iskolából kikerülnek, nemesebb, erősebb, teherbíróbb, jobb emberek legyenek, akik optimista módon nézik az életet, és amilyen az iskola, olyan legyen körülöttünk az élet is” – fogalmazott Erdő Péter bíboros, majd megköszönte mindazoknak a fáradozását, akik kiveszik a részüket ebből a nagyszerű feladatból.

Kis Mihály igazgató az ünnepi műsor után körbevezette a főpásztort és a vendégeket az intézményben, megtekinthették a Szent Korona-kiállítást, majd a tanulók sportbemutatóját.

Fotó: Merényi Zita/Magyar Kurír

Képgaléria

Esztergom-Budapest folyóirat

Esztergom-Budapest 2023/5. szám
Esztergom-Budapest 2023/4. szám

Összes folyóirat

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

 


 







Adó 1%-a, Katolikus Egyház
Partnereink:




Új Ember bolt