2018. március 7. szerda

A Lehel téri félnyolcas a fiatalok új kedvelt miséje

Immár hetedik hónapja, hogy a Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templomban minden vasárnap 19.30 órakor ifjúsági misén ünnepli az Eucharisztiát a templom padsorait megtöltő sok, jórészt fiatal hívő. A plébánia vezetését az elmúlt ősszel átvevő Monostori László atya ötlete volt az új misealkalom.

 

„Egy ifjúsági misét vadonatúj időpontban bevezetni nem könnyű feladat. Hiszen valószínű, hogy az első időben csak néhányan jönnének el, a kis létszám egy nagy templomban pedig nem biztos, hogy vonzó egy éppen betévedőnek. Ugyanakkor a Regnum Marianum közösség fiataljaiban megfogalmazódott az igény, hogy jó lenne közösen részt venni egy vasárnapi szentmisén. Nem tartottam volna jónak, ha „privát”, vagyis zártkörű miséket tartottunk volna – különösen vasárnap –, ezért arra hívtam az ötletgazdákat, segítsenek egy mindenki számára nyitott új ifjúsági mise szervezésében és beindításában” – emlékezik vissza a kezdetekre Laci atya.

 

A fél nyolcas időpont eleinte szokatlan volt a templom híveinek, ennek ellenére azonban már az első új időpontban tartott misén több mint százan imádkoztak együtt. Az immár rendszeressé vált esti félnyolcas misén havonta egyszer a templom több mint negyven éve alapított, újra és újra megújuló ifjúsági énekkara, a többi alkalommal pedig regnumi ifjúsági énekesek, zenészek látják el a zenei szolgálatot. „A Szent Margit Plébánia MIÉnK Margitos Ifjúsági Énekkara szeretettel várja az énekelni, zenélni tudó és szerető fiatalokat, hogy csatlakozzanak hozzánk az együttes éneklésben, imádságban” – mondta el a szentmise után Miklós László, az énekkar vezetője.

„Kiket várunk a Lehel téri félnyolcasra?” – teszi fel a kérdést Kocsis Vilmos négygyermekes családapa, aki rendszeresen áldoztat az ifjúsági miséken. „Azokat a fiatalokat, akik nem köteleződtek el még egy konkrét plébániához, és egy élő ifjúsági közösséghez szeretnének tartozni. Alkalmanként azokat az egyetemistákat, fiatalokat, akik a Nyugatiba, az újpesti buszpályaudvarra este érkeznek vissza, vagy a közelben laknak. Azokat, akik a hétvégét utazással, kikapcsolódással töltötték, és esti szentmisén szeretnének részt venni.”

A szentmisék alatt gyónási lehetőséggel is élhetnek a hívek.

 

Fotó, szöveg: Fahn Péter

Esztergom-Budapest folyóirat

Esztergom-Budapest 2023/5. szám
Esztergom-Budapest 2023/4. szám

Összes folyóirat

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

 


 







Adó 1%-a, Katolikus Egyház
Partnereink:




Új Ember bolt