Isten hozta weblapunkon!
 

„Sokat bízok rád!” – Lelkigyakorlatra készül 200 Szent Imrés fiatal

(Frissítve: 2017. március 17.)
  Március 17-19. között tartja éves, az ifjúsági katekézis csoportok számára szervezett lelkigyakorlatát a Budai Ciszterci Szent Imre Plébánia. Az idei összejövetel jelmondata: „Sokat bízok rád”, mely a Talentum példabeszéden keresztül a hivatás és a tehetség kibontakoztatásának kérdését állítja középpontba.

  A 15-23 éves korosztály számára szervezett lelkigyakorlatra 170 fiatal jelentkezett, ezért minden korábbi helyszínt kinőve az esztergomi Szent Adalbert Központ ad helyet a lelki hétvégének, amelyet minden évben a plébánia más-más ifjúsági közössége szervez. Idén a FriS közösség előtt áll a feladat, hogy megteremtse a kereteket a résztvevők számára az Istennel való találkozásra. Az előkészítés kihívásával viszont nem egyedül kell szembenézniük. A szervezésben nem csak a plébániai imaháttérre, az atyák és a katekéták segítségére számíthatnak, de más közösségek tagjainak bevonásával igazi együttműködésben valósulhat meg a hétvége. Összesen több mint 70 fiatal járul hozzá kisebb-nagyobb szolgálattal a szervezéshez. Olyan feladatokat vállalnak, mint a hétvége gerincét képező tanúságtételek, a téma feldolgozását segítő fakultációk koordinálása, illetve a hétvége lelki élményeinek megosztását, feldolgozását lehetővé tévő kiscsoportok vezetése.

  Az idei alkalom immár a 23. a sorban. Korábban olyan témákat állítottak középpontba a szervező közösségek, mint Jézus vízenjárása, („Ne félj, csak higgy!”), a Miatyánk imádsága, Szent Ferenc életműve („Növekedj szabadon!”) Szent Pál levelei („Ki vagy, Uram?”), vagy egy zsoltárrészlet „Istenemmel falakat ugrok át!”

  A Szent Imre Plébánia kéri, hogy minél többen kísérjék imáikkal a hétvége szervezőit és résztvevőit, hogy a Szentlélek segítségével minél többek kerülhessenek közelebb azokhoz a vágyakhoz és képességekhez, amelyeket Isten talentumként rejtett el bennük.

E.B.Levél a lapgazdának!