Isten hozta weblapunkon!
 

Újítsd meg csodáidat! – Lelki hétvége a Cor et Lumen Christi közösséggel

(Frissítve: 2017. február 27.)
  Lelki hétvégét rendez Budapesten a Cor et Lumen Christi közösség március 11–12-én. A meghívott előadó Damian Stayne, a közösség alapítója. A találkozó két napján szentmisét mutat be Erdő Péter bíboros, prímás és Székely János segédpüspök.

  A márciusi konferencia címét Szent XXIII. János pápa azon imája ihlette, amellyel megnyitotta a II. vatikáni zsinatot: „Újítsd meg csodáidat napjainkban, új pünkösd gyanánt!”

  A rendezvény mottója: „Nézzétek: én valami újat viszek végbe, már éppen készülőben van; nem látjátok?” (Iz 43,19)

  A konferencia reagálni kíván XVI. Benedek pápa megállapítására, mely 2010-es angliai látogatása során hangzott el: „Európa a megújulás küszöbén áll. Ami eddig volt, az volt a tavasz, most eljött a nyár, a nyár pedig az aratás ideje!”, valamint Michelle Morannek,? az ICCRS (International Charismatic Catholic Renewal Services) volt elnökének a 2013-as betlehemi világtalálkozón elhangzott mondatára: „Itt az ideje, hogy az embereket felkészítsük, hogy induljanak, mert a Lélek minden idők legnagyobb aratását készíti, egy hatalmas aratást!”

  Látjuk, hogy Európa történelmi időket él, és a válságot csak úgy tudja átvészelni, ha keresztény gyökereit újra megtalálja. A konferencián arra keresik a választ, mi a keresztény ember egyéni és közösségi felelőssége ebben. A résztvevők együtt keresik Isten akaratát. Mi Isten megoldása, és hogyan tudunk teljes keresztény örökségünket birtokba véve, annak világot formáló erejével választ adni a kihívásokra? Az élő Istennel találkozva a feltámadott Krisztussal a Szentlélekben megvalósuló közösségünk az a közeg, ahol valóban Isten gyermekei, Jézus tanítványai, Isten szeretetének hatékony tanúi tudunk lenni és ezt környezetünkben tartóra tett lámpásként továbbadni.

  Március 11-én, szombaton Székely János esztergom-budapesti segédpüspök, március 12-én, vasárnap Erdő Péter bíboros, prímás mutat be szentmisét a találkozó keretében.

  További információ, részletes program a konferencia honlapján található.

Forrás: Magyar KurírLevél a lapgazdának!