Isten hozta weblapunkon!
 

Megáldották a felújított Tours-i Szent Márton-templomot Vizafogón

(Frissítve: 2017. szeptember 24.)
  Erdő Péter bíboros, prímás áldotta meg a felújított Tours-i Szent Márton- (és Flüe-i Szent Miklós-) plébániatemplomot Budapest Vizafogó városrészében szeptember 23-án.

  Az ünnepi szentmisén részt vett Juhász Gábor Tamás plébános mellett Herpy György is, aki első plébánosa volt a templomnak.

  A Budapest-Vizafogói Szent Márton-plébánia templomát az építés évében, 1985-ben szentelték fel. A kőburkolatú épület a Váci úton, irodaházak között áll. Az elmúlt harminc évben semmilyen felújítás nem történt; a nehezen megközelíthető liturgikus tér, a régi alumínium- és vasablakok, a fűthetetlen terek már nem feleltek meg a mai elvárásoknak. A megszürkült kőlapok miatt az épületet alig lehetett észrevenni, úgy beleolvadt a szomszédos házak közé.

  A felújítási munkálatok 2016 novemberében kezdődtek meg. A templom utcafronti oldala új épületrésszel bővült, a plébánia belső terei teljesen megváltoztak, elősegítve a plébániai munkát, lehetőséget teremtve nagyobb közösségi összejövetelek szervezésére. A három évtizedes ólomüvegeket, melyek már rossz állapotban voltak, sikerült megmenteni és felújítani. Ezeken keresztül természetes fényt kap a templomtér. A plébánia és a templom teljes bútorzata megújult. A kivitelezési munkák 2017 nyarán befejeződtek, a felújítást követően a vizafogói templom méltó részévé vált a XIII. kerületnek és ismét alkalmassá vált a hitélet napi szintű folytatására. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2015 év végén 705 700 000 Ft támogatással segítette a templom felújítását.

Az elhangzott szentbeszéd elolvasható Beszédek rovatunkban.
Videó megtekinthető ide kattintva!

Fotó: Thaler Tamás
Forrás: Baranyai Béla/Magyar KurírLevél a lapgazdának!