Isten hozta weblapunkon!
 

Eucharisztikus Élet Mozgalom

(Frissítve: 2017. június 2.)
  A Központi Oltáregyesület által kezdeményezett Eucharisztikus Élet Mozgalom azért született, hogy felmutassa, miként kapcsolódnak egy vérkeringésbe mindazok, akik elköteleződnek arra, hogy az eucharisztikus életet magukban elmélyítsék, mert meggyőződésük, hogy életük forrása az Eucharisztia.

  Az Eucharisztikus Élet Mozgalom lelkiségének alappillérei: imádság, felajánlás, apostolkodás.

Imádság: az eucharisztikus lelkiséget mindenekelőtt az imádság által formálhatjuk magunkban. Az imádságnak számunkra különösen is kiemelt módjai a szentséglátogatás, a szentségimádás, a szentmise megünneplése, valamint a rendszeres szentáldozás.

Felajánlás: Jézus felajánlását követve, önmagam és szolgálataim felajánlása. Jézus az utolsó vacsorán ránk hagyta az Eucharisztia titkát. A kereszten egészen értünk adta magát. A szentmisében megünnepeljük Jézus teljes felajánlását, és bekapcsolódunk az ő áldozatába. Szolgálataink által pedig emberi erőnket, képességeinket ajánljuk fel az ő dicsőségére és mások javára.

Apostolkodás: az Eucharisztiából fakadó élet gyümölcseinek megosztása, és mások meghívása az eucharisztikus életre.

  Az Eucharisztikus Élet Mozgalomhoz csatlakozhatnak egyének, imacsoportok, plébániai csoportok tagjai, akik havi rendszerességgel végeznek szentségimádást vagy legalább fél óra szentséglátogatást.

Bővebb információ és jelentkezés ITT.

E.B.Levél a lapgazdának!