Isten hozta weblapunkon!
 

Folytatódik a 2020-as eucharisztikus kongresszus missziós küldötteinek képzése

(Frissítve: 2017. május 22.)
  Az esztergomi Szent Adalbert Központ konferenciatermében közel háromszáz missziós küldött vett részt a május 20-án megrendezett képzésen, amely a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készít fel.

  „Figyeljük meg a távolugrókat. Sokkal hosszabb a nekifutás, mint végül maga az ugrás. De minden azon múlik, hogyan futnak neki, hiszen ettől függ az ugrás nagysága”. Márciusban többek között ezzel a gondolattal kezdték el a konkrét teendőket azok a küldöttek, akik az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye plébániáiról, katolikus iskoláitól, a lelkiségi mozgalmaktól, illetve a különböző referatúrák képviseletében jelentek meg Esztergomban. Május 20-án újabb képzési nap következett számukra. A témák között szerepeltek a NEK előkészületének főbb kérdései, az Eucharisztikus Élet Mozgalom mélyebb megismerése és a küldöttek előtt álló feladatok ismertetése.

  Kovács Gergely okleveles posztulátor köszöntötte a képzés résztvevőit, majd Erdő Péter bíboros tartott előadást, melyben érintette a NEK missziós, kommunikációs, egyházművészeti, egyházzenei, oktatási és társadalmi vonatkozásait, különös tekintettel az első előkészületi évre, mely 2018 pünkösdjéig tart. A gazdag és gondolatébresztő előadás után kiscsoportokban beszélgettek egymással a résztvevők a már formálódó, illetve az újonnan felmerült ötletekről, az előttük álló feladatokról és kihívásokról. Ezután Fábry Kornél vezetésével csendes szentségimádás következett.

  A délután folyamán Marik Gergely, az Emmánuel Közösség egyik magyarországi felelőse, Fábry Kornél, a NEK Általános Titkárságának főtitkára és Polgár Balázs, az ÉrMe Üzleti Hálózat tagja adták egymásnak a szót. A hangsúly a lelki előkészületre került, az imádság erejére, a hiteles, keresztény élet fontosságára. Az Eucharisztia forrás és csúcs, ahogy a kongresszus mottója is hirdeti: „Minden forrásom belőled fakad” (Zsolt 87,7). Ezt a legméltóbb módon, szentmisével ünnepelték a küldöttek.

  A képzési nap zárásaként a NEK Általános Titkárságának tagjai igyekeztek válaszolni a küldöttek kérdéseire, illetve közösen megbeszélték a felmerült ötleteket a folytatással kapcsolatban, amely június 5-én a Karizmák Ünnepén lesz, Máriaremetén.Fotó: Tóth János
Forrás: Magyar Kurír/NEK TitkárságLevél a lapgazdának!