2024. január 14. vasárnap

Megáldották a felújított esztergomi belvárosi Kálvária-kápolnát

Fábry Kornél püspök január 14-én szentmisét mutatott be az esztergomi Szent Anna Plébániatemplomban, majd megáldotta a felújított Kálvária-kápolnát, amelyet az 1900-as évek elején építettek a Vaskapu nyugati lejtőjén, az úgynevezett Kálvária-hegy tetején.

Soltész Miklós államtitkár köszöntőbeszédében kiemelte: egy kápolna vagy templom felújítása is a társadalom szolgálatának üzenetét hordozza . "Esztergomban található hazánk legnagyobb temploma, az Esztergomi Bazilika, melynek a felújítása jelenleg is zajlik. És látjuk ezt a kicsi kápolnát, melynek a külső felújítását most fejezték be. Tehát nem csak a legnagyobb és legöregebb, hanem a legkisebb vallási épületeink felújításával is foglalkozunk.

 

És miért fontos ez? Hogyha templomaink megtelnek lélekkel, imádsággal és szeretettel, akkor azt a szolgálatot, amelyet az egyházak a társadalom érdekében folytatnak– a betegekért, gyermekekért, idősekért és sok mindenki másért – át tudják adni."

Alberti Péter alpolgármester megköszönte mindazoknak a segítségét, akik komoly erőfeszítések árán elérték, hogy ez a hely új életet kapjon és hittek abban, hogy a kérésük, szándékuk és a segélykérő szavak nem csak eljutnak a megfelelő helyekre, de meghallgatásra is találnak.

A rövid, ünnepi beszédek után Fábry Kornél püspök megáldotta a kápolnát, majd Zsembery Ákos, az új, városi főépítész kinyitotta a kaput, hogy a sajtó fotósai és a közönség is megtekinthesse az épület felújításra váró belsejét.

Fotó: Mudrák Attila

Képgaléria

Esztergom-Budapest folyóirat

Esztergom-Budapest 2023/5. szám
Esztergom-Budapest 2023/4. szám

Összes folyóirat

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

 


 







Adó 1%-a, Katolikus Egyház
Partnereink:




Új Ember bolt