2018. március 2. péntek

A Mindszenty iskolások is segítenek a rászorulókon

Már Esztergomban is van Enni adok ételdoboz

Az esztergomi Mindszenty József Katolikus Általános Iskola hatodik osztálya fogadta örökbe a város első Enni adok ételdobozát március 1-jén, csütörtökön. A diákok péksüteményekkel, gyümölcsökkel és tartós élelmiszerekkel töltötték meg a jószolgálati ételtárolót.

 

Az ételdobozt egy budapesti önkéntes csapat helyezte el Esztergomban. A Re-Formáló Egyesület elsődleges célja, hogy támogassák a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló, a periférián élő embereket, családokat.


A szekrényt a Széchenyi téren helyezték el, amelybe bárki tehet tartós élelmiszert, házi készítésű főtt ételt, süteményt, gyümölcsöt, tulajdonképpen mindent, ami emberi fogyasztásra alkalmas. A dobozból a rászorulók díjmentesen elvehetik az élelmiszereket.

 

Az Enni adok ételdoboz egy 65x59x39 cm-es szekrény, amely műanyagból készült fém megerősítésekkel. A szekrény vízálló és UV védett anyagból készült.

 

Minden dobozt egy önkéntes csapat gondoz és takarít. Naponta legalább egyszer, melegebb időjárás esetén többször is felkeresik a dobozt, ellenőrzik a benne lévő ételeket.
Jelenleg az országban kilenc helyen működik már az egyesület által működtetett Enni adok ételdoboz.

Nemes Zsuzsa

Esztergom-Budapest folyóirat

Esztergom-Budapest 2023/5. szám
Esztergom-Budapest 2023/4. szám

Összes folyóirat

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

 


 







Adó 1%-a, Katolikus Egyház
Partnereink:




Új Ember bolt