2020. május 28. csütörtök

„Vándorlásunk társa lett”

Új tanulmánykötet az Eucharisztikus Kongresszusról

Miután Budapest elnyerte az 51. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus rendezésének jogát, sokan fordultak érdeklődéssel a múlt felé, hiszen az 1938-ban megrendezett 34. Eucharisztikus Világkongresszus a 20. századi magyar katolicizmus egyik legnagyobb szabású rendezvénye volt.

Ezért az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Egyháztörténeti Bizottsága egy modern, történeti szempontú tanulmánykötet kiadását határozta el, amely a Katolikus Egyház tanítására épül, hiszen az eucharisztikus kongresszus lényegileg értelmezhetetlen anélkül, hogy elfogadnánk Krisztus valóságos jelenlétét az Oltáriszentségben.

A „Vándorlásunk társa lett”. Az 1938. évi Eucharisztikus Világkongresszus Budapesten című könyv a történettudomány, a művészet- és építészettörténet eszközeivel részletesen bemutatja a kongresszus rendezvényeit, annak előkészítő és szervező munkálatait, valamint utóhatását. Mindezt eddig soha nem látott szélességű forrásbázisra alapozva teszi, hiszen a tanulmányok tizenöt hazai és külföldi közgyűjtemény anyagából merítenek. A gazdagon illusztrált mű számos eddig kiadatlan vagy kevéssé ismert, színes és fekete-fehér képet ad közre, ezzel is felidézve az eseményeket, amelyek nemcsak a jelenlévőkre tettek mély hatást, hanem több mint nyolcvan év távolából is elismerésre késztetik az utókort.

A kötet a Keresztény Múzeum kiadásában, a NEK titkárságának támogatásával jelent meg, és a Szent István Társulat forgalmazza: https://szitkonyvek.hu/termek/6061

Hegedűs András



Esztergom-Budapest folyóirat

Esztergom-Budapest 2023/5. szám
Esztergom-Budapest 2023/4. szám

Összes folyóirat

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

 


 







Adó 1%-a, Katolikus Egyház
Partnereink:




Új Ember bolt