Új díszkivilágítás

A Fővárosi Önkormányzat jóvoltából szeptember folyamán elkészült a Pálos Sziklatemplom feletti szabadtéri kereszt új, korszerű díszkivilágítása.

Október 8-án, Magyarok Nagyasszonya ünnepén Erdő Péter bíboros megáldotta a gellérthegyi kereszt új díszkivilágítását, melynek átadása az eucharisztikus kongresszus előkészületeihez kapcsolódik.

Főpásztorunk az ünnepi alkalmon hangsúlyozta: öröm látni, hogy Budapesten, a városunk közepén a Duna fölé kereszt emelkedik. Ez a kereszt mostantól minden este díszkivilágításban jelenik meg, a főváros jóvoltából. A fénylő kereszt a remény jele. Krisztus föltámadása emlékeztet arra az isteni szeretetre, amely minket is örök boldogságba hív. Krisztus keresztáldozata és föltámadása itt maradt köztünk a szentmisében és az Oltáriszentségben. Táplálékunk és erőforrásunk lett. Emlékeztessen ennek a keresztnek a fénye arra, hogy az eucharisztikus világkongresszusra készülünk. Mikor meglátjuk ezt a fényt, imádkozzunk azért, hogy 2020. szeptember 13. és 20. között a nagy találkozó itt, Budapesten városunk, népünk, Európa és a világ lelki megújulására szolgáljon.

Ezt követően Erdő Péter bíboros megáldotta a megújult díszkivilágításban fénylő keresztet.

Fotó: Újbuda Média

Képgaléria

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

Eseménynaptár

szeptember 6. szerda

további események megtekintése »

Esztergom - Budapest Magazin

Esztergom-Budapest 2018/4. szám
Esztergom-Budapest 2018/3. szám

Összes magazin

Új Ember bolt