Lengyel és magyar motorosok tanúságtétele a bazilikánál

Kétszáz lengyel motoros zarándok érkezett Budapestre július 1-jén a Krakkói Szalézi Tartomány, a MotorkerékPálosok és a Via Sacra zarándok utazási iroda szervezésében.

A motorosok a Szent István-bazilikában szentmisén vettek részt és tovább utaztak Medjugorje felé. A lengyelországi szaléziak vezette keresztény motorosok az elmúlt években Rómában és Fatimában jártak, hogy útközben tanúságot tegyenek hitükről. Az idei zarándoklatnak az „Irgalom szikrája” címet adták, a célállomásuk a bosznia-hercegovinai Medjugorje lesz. Úton a Mária-kegyhelyre a lengyel zarándokok 2 estét töltenek Magyarországon. Itt tartózkodásuk során szeretnének tanúságot a keresztény értékekről és felhívni a figyelmet a több száz éves lengyel-magyar barátságra.

A lengyel motorosok kiegészülve a Bátor Botond pálos szerzetes által vezetett MotorkerékPálosok szervezésében csatlakozó magyar motorosokkal július 1-jén, reggel 9 órakor indultak a szentendrei Pap- szigeten található kempingtől, és a 11-es út – MO - M3 bevezető - Hősök tere - Andrássy út útvonalon érkeztek meg a Szent István-bazilikához. A zarándoklat szabadprogramot követően lengyel nyelvű szentmisével folytatódott a Bazilikában 15:00 órától.

A program magyarországi szervezői – a MotorkerékPálosok és a VIA SACRA zarándok utazási iroda - szeretettel várják mindazokat a magyar motorosokat, akik szeretnének csatlakozni ehhez a nem mindennapi motoros tanúságtételhez.

Forrás: Szent István-bazilika

Képgaléria

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

Eseménynaptár

szeptember 6. szerda

további események megtekintése »

Esztergom - Budapest Magazin

Esztergom-Budapest 2018/4. szám
Esztergom-Budapest 2018/3. szám

Összes magazin

Új Ember bolt