2018. május 27. vasárnap

Szombaton tartották a Keresztény szigetet

Az egész napos programot szervező Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és az ÉrtékMegőrző Hálózat pódiumbeszélgetésekkel, koncerttel, bábelőadással, sportversenyekkel várta az érdeklődőket a Margitszigeten.

A rendezvényt Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus egyház elnök-püspöke nyitotta meg.

A pódiumbeszélgetések témái: a keresztény iskola; a mesterséges intelligencia és a kereszténység; az értékrend szerepe az ismeretszerzésben - voltak. A beszélgetéseken részt vesz mások mellett Csermely Péter biokémikus, hálózatkutató, Hirling Zsolt világ- és Európa-bajnok evezős, Szekeres Pál, a Nemzetközi Kerekesszékesvívó-szövetség (IWAS) elnöke és Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminal főigazgatója.

A programok között szerepelt a motorozó pálos szerzetesek, a "MotorkerékPálosok" bemutatója, a gyerekeket a Pető Sportegyesület parasportolói várták közös sportolásra. Tartottak kézműves foglalkozást, továbbá pingpong, foci, kosárlabda, kis bringó és interaktív bábelőadás is szerepelt a programban.

Az ökumenikus rendezvény védnöki tisztét Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, Fabiny Tamás evangélikus és Steinbach József református püspök, valamint Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita vállalta. A rendezvény házigazdai szerepét Makláry Ákos, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke és Tóth József, az ÉrtékMegőrző Hálózat elnöke látta el.

Forrás: MTI

Címkék

közösség

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

Eseménynaptár

szeptember 6. szerda

további események megtekintése »

Esztergom - Budapest Magazin

Esztergom-Budapest 2018/2. szám
Esztergom-Budapest 2018/1. szám

Összes magazin

Új Ember bolt