2018. április 19. csütörtök

Ünnepélyesen adják át a dorogi Szent Borbála-templom díszkivilágítását

Eucharisztia 1938-2020 címmel rendeznek konferenciát és kiállítást május 12-én Dorogon, valamint szabadtéri istentiszteletet tartanak a Jubileum téren. A város az idei Európa Nap – A Párbeszéd Napján a nyolcvan évvel ezelőtti eseményekre emlékezik.

1938-ban Magyarországon rendezték meg a 34. Eucharisztikus Világkongresszust, amelynek keretében felavatták a Gáthy Zoltán tervei alapján, a Jubileum téren megépített, térdelő angyalokkal díszített Szénoltárt. Május 30-án, az emlékmű avatásának napján húszezer ember előtt celebrált szentmisét Serédi Jusztinián esztergomi érsek.

Az idei ünnepség előkészületei már javában zajlanak, amelyhez kapcsolódóan elkezdődött a Jubileum tér felújítása. A kivitelező cég munkatársai kicserélik a régi, repedezett lépcsőfokokat, valamint megtisztítják a szobor környezetét. Az emlékműnél Erdő Péter bíboros, prímás mutat be majd ünnepi szentmisét, a megemlékezés keretében adják át az önkormányzati finanszírozásból megvalósult Szent Borbála-templom díszkivilágítását.

Forrás: WP

Esztergom-Budapest folyóirat

Esztergom-Budapest 2023/5. szám
Esztergom-Budapest 2023/4. szám

Összes folyóirat

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

 


 







Adó 1%-a, Katolikus Egyház
Partnereink:




Új Ember bolt