2018. október 8. hétfő

Új díszkivilágítás

A Fővárosi Önkormányzat jóvoltából szeptember folyamán elkészült a gellérthegyi Pálos Sziklatemplom feletti szabadtéri kereszt új, korszerű díszkivilágítása.

 

Az új kivilágítás átadási ünnepségét a Magyarok Nagyasszonya tiszteletére szentelt Sziklatemplom búcsúja alkalmából, október 8-án, hétfőn este tartják a 19 órakor kezdődő szentmisét követően.

A szertartás után, a Sziklatemplom előtti téren gyülekezve a megjelentek együtt vonulnak a kereszthez az ünnepség megtartására, melyen beszédet mond Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes és Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi kapcsolatokért és az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár, majd Erdő Péter bíboros megáldja a főváros látképét meghatározó jelképet.

Hitünk legfontosabb jelképének, a keresztnek – mely Budapest egyik kiemelt helyszínén a Duna felett magasodik – a megújuló díszkivilágítása kapcsolódik a 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeihez is, hiszen a főváros szívében hangsúlyosan hívja majd fel a figyelmet a kereszténységünkre.

Mindenkit szeretettel várnak a Pálos testvérek!

A fotók a Rózsafüzér Királynéja Plébániatemplom közösségének „Babák és mamák Szent Gellért napi zarándoklata” programján készültek szeptember 25-én.

Képgaléria

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

Eseménynaptár

szeptember 6. szerda

további események megtekintése »

Esztergom - Budapest Magazin

Esztergom-Budapest 2019/1. szám
Esztergom-Budapest 2018/4. szám

Összes magazin

Új Ember bolt