2019. március 24. vasárnap

Tartós szeretet – Elkezdődött a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtés a templomokban

Március 24. és 31. között rendezik meg idén hazánk templomaiban a „Tartós szeretet” mottóval meghirdetett nagyböjti élelmiszergyűjtést.

 

A Katolikus Karitász országos gyűjtése során a templomokban az erre kijelölt helyen helyezhetjük el felajánlásainkat. Az elmúlt évekhez hasonlóan az egyházmegyei karitászközpontok és adománypontok is fogadják az adományokat munkaidőben. Budapesten kiemelt gyűjtőpont a XI. kerületben a Karinthy Frigyes út 20. szám alatti KaritászPONT adománybolt.

Az összegyűlt adományokból a segélyszervezet önkéntesei állítanak össze élelmiszercsomagokat, amelyeket még húsvét előtt eljuttatnak a rászoruló családoknak. A kisgyermekes családok esetében a csoportok édességgel, apró ajándékokkal is kiegészítik a csomagokat.

Hogyan lehet bekapcsolódni a gyűjtésbe? Bármilyen tartós élelmiszer felajánlásával – liszt, cukor, rizs, tészta, búzadara, olaj, konzervek, zacskós leves, tartós tej, keksz, édesség, lekvár, kávé, tea (akár 1 kg liszt is segítség!) –; a 1356-os adományvonal hívásával (ez hívásonként 500 forint támogatást jelent); a gyűjtés hírének terjesztésével, a Facebook-felhívás megosztásával.

Forrás: Szent Erzsébet Karitász Központ

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

Eseménynaptár

szeptember 6. szerda

további események megtekintése »

Esztergom - Budapest Magazin

Esztergom-Budapest 2019/2. szám
Esztergom-Budapest 2019/1. szám

Összes magazin

Új Ember bolt