2018. október 29. hétfő

Szívén viselte az embereket – Vigyázó Miklós egykori plébánosra emlékeztek Angyalföldön

Október 28-án az angyalföldi Szent Mihály-plébánia lakóépületének falán, a Babér utca 17/B szám alatt felavatták és megáldották az egykori esperes-plébános, protonotárius kanonok, a XIII. kerület díszpolgára, Vigyázó Miklós emléktábláját. A lelkipásztor 1992-től haláláig a plébánián szolgált.

Vigyázó Miklós október 25-én lett volna 75 éves. Ebből az alkalomból a XIII. Kerületi Önkormányzat kezdeményezésére emléktáblát helyeztek el a budapest-angyalföldi Szent Mihály-plébánia falán.
Az ünnepi eseményen Hodász András, a plébánia kormányzója; Pál Ferenc plébánoshelyettes; Kálmán Antal egykori plébániai káplán, Béke téri plébános; Tóth József, a XIII. kerület polgármestere; Borszéki Gyula alpolgármester; Vigyázó Miklós testvérei és rokonai, valamint a plébánia hívei jelentek meg.

Tóth József polgármester köszöntőjében felidézte Vigyázó Miklós életútját, és kiemelte nyitottságát a hozzá fordulók, különösen a szegények, rászorulók iránt. Hangsúlyozta szerepét a plébánia és a kerület közös – idén már huszonötödik alkalommal megszervezett – Szent Mihály-napi búcsújának elindításában, amikor a templom és a plébánia „falai” megnyíltak a kerület minden lakója számára.

Pál Ferenc atya szavait követően Hodász András plébániai kormányzó és Tóth József polgármester együtt leleplezték az emléktáblát. Miután Hodász András megáldotta, az önkormányzat és a plébánia képviselői koszorúkat helyeztek el Vigyázó Miklós emléktáblájánál.

Forrás: Magyar Kurír

Címkék

plébánia

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

Eseménynaptár

szeptember 6. szerda

további események megtekintése »

Esztergom - Budapest Magazin

Esztergom-Budapest 2019/1. szám
Esztergom-Budapest 2018/4. szám

Összes magazin

Új Ember bolt