2018. október 15. hétfő

Imaest a tiszta szerelemért

Szerelem? Együttjárás? Elrontottam, de újrakezdeném? Párkapcsolat? Szüzesség a házasságig? Elköteleződés? Hogyan látja mindezt egy egyetemista vagy egy pályakezdő fiatal??? És nem utolsó sorban: mit gondol erről Isten???

„A tisztaság nem a test elutasítása, hanem Isten dicsőségének ragyogása az emberi testben, melyben megmutatkozik a férfiasság és a nőiesség is.” (Szent II.János Pál pápa -Test teológiája 57,3)

Tizedszer rendezik meg országszerte azt az imaestet, amelyen fiatalok tesznek tanúságot kortársaiknak a tisztaság értékéről. Idén október 17-én, szerdán gyűlnek össze szinte minden egyházmegyében és a határokon túli magyarlakta településeken a tisztán megélt szerelemért fohászkodni.

Még ha a két évvel ezelőtti imaesthez hasonlóan nem is kerül sor lánykérésre, akkor is nagyon tartalmasnak és színesnek ígérkezik az idei imaalkalom programja a központi helyszínen, a budapesti Örökimádás-templomban. (1094 Budapest, Üllői út 77.)

18 órakor Bíró László püspök mutat be szentmisét; majd tanúságtételek, szentségimádás következnek, de lesz közbenjáró ima és agapé is.

Címkék

ifjúság

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

Eseménynaptár

szeptember 6. szerda

további események megtekintése »

Esztergom - Budapest Magazin

Esztergom-Budapest 2019/1. szám
Esztergom-Budapest 2018/4. szám

Összes magazin

Új Ember bolt