Legfrissebb hírek

Erdő Péter virágvasárnap: Tisztánlátásra és erőre van szükség

Hogy mai életünkben hűségesek maradhassunk Jézushoz, tisztánlátásra és erőre van szükségünk. Az imádság és cselekvő szeretet kapcsolatában kell lennünk vele, hogy követhessük őt minden körülmények között - mondta Erdő Péter bíboros, prímás az esztergomi Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyházban a virágvasárnap, március 24-én bemutatott ünnepi szentmise homíliájában.

2024. március 24.

Akik nemzeteket kapcsolnak össze – Szent Kinga és Szent Hedvig közös jubileuma

Idén ünnepeljük Szent Kinga születésének 800., valamint Szent Hedvig születésének 650. évfordulóját. A kettős jubileum alkalmából magyar, lengyel, szlovák, litván összefogással és részvétellel rendezték meg a két szent ünneplését március 21–22-én Budapesten.

2024. március 23.

Erdő Péter bíboros megáldotta az új hittantermet a Grosics-iskolában

Magyar–lengyel–erdélyi barátság – ezt a nevet viseli a hittanterem, amelyet Erdő Péter bíboros áldott meg a Grosics Gyula Katolikus Sport Általános Iskolában. Az ünnepélyes alkalomra március 20-án, szerdán délelőtt került sor.

2024. március 20.

Erdő Péter bíboros: Bízhatunk Isten gondviselő szeretetében és őrangyalaink védelmében

Mivel Római Szent Franciska az autóvezetők védőszentjeként is ismert, Erdő Péter bíboros, prímás március 10-én, vasárnap délben a Colosseumnál járműveket áldott meg.

2024. március 10.

összes hír »

Fotógalériák

összes galéria »

Videótár

Szent Kinga és Szent Hedvig közös jubileuma Budapesten

Idén ünnepeljük Szent Kinga születésének 800., valamint Szent Hedvig születésének 650. évfordulóját. A kettős jubileum alkalmából magyar, lengyel, szlovák, litván összefogással és részvétellel rendezték meg a két szent ünneplését.

2024. március 23.

Új hittanterem a Grosicsban

A sport nagyrabecsüléséről is beszélt Erdő Péter bíboros a Grosics Gyula Katolikus Sport Általános Iskolában, amikor is ünnepélyes keretek között megáldotta az új hittantermet, amely a Magyar-Lengyel-Erdélyi Barátság nevet viseli. Ezt követően Kis Mihály körbevezette a Főpásztort és a vendégeket az intézményben, akik a tanulók sportbemutatóját is megtekinthették.

2024. március 21.

összes videó »

Esztergom-Budapest folyóirat

Esztergom-Budapest 2023/5. szám
Esztergom-Budapest 2023/4. szám

Összes folyóirat

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

 


 







Adó 1%-a, Katolikus Egyház
Partnereink:




Új Ember bolt