Isten hozta weblapunkon!
 

Megemlékezést tartanak Pesthidegkúton

(Frissítve: 2017. március 14.)
  Március 15-én délelőtt immáron hagyományosan a Sarlós Boldogasszony plébániatemplom kertjében gyűlnek össze majd a hidegkuti emlékezők. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt tisztelegve a Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Kiss Zenede Alapfokú Művészeti Iskola növendékei adnak rövid műsort. Az ünnepséget megelőzően Paduraru Iulian plébániai kormányzó mutat be szentmisét a templomban.

  Az egybegyűltek kegyelettel hajtanak fejet annak a 18 hidegkúti nemzetőrnek az emléke előtt, akik az óbudai zászlóaljban szolgáltak. Arra is emlékeznek, hogy 1848 decemberében honvéd csapatrészek foglaltak védőállást Ófalu határában, és 1849. április végén ezen a községen vonult keresztül Görgey Artúr fel-dunai hadseregének III. hadteste, hogy felkészüljön Buda ostromára. Felelevenítik majd azt is, hogy 1849 májusában Hidegkúton keresztül vontatták állásaikba a Komáromból hozatott nehéz ostromágyúkat.

  Az ünnepség zárásaképpen a templom falán található emléktáblánál a tervek szerint koszorút helyez el a II. Kerületi Önkormányzat, a Német Nemzetiségi Alapítvány, a Remetekertvárosi Általános Iskola, a Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola. Leróják tiszteletüket a Don Bosco Nővérek Szent Család Óvodája, a Máriaremetei, a Széphalmi és a Pesthidegkút-ófalui Plébániák, valamint a Szentkorona Cserkészcsapat képviselői is.

E.B.Levél a lapgazdának!