Isten hozta weblapunkon!
 

A meleg étel mindig jólesik

(Frissítve: 2017. március 9.)
  Régi hagyomány, hogy a Katolikus Karitász pestszentimrei szervezete évente több alkalommal vendégül látja egy ebédre azokat, akiknek nehezebb rendszeresen meleg ételhez jutniuk. Ilyenkor bárkit szívesen látnak, aki betér a Szent Imre Plébánia kertjében felállított sátrak alá. Mindez a hívek segítségével lehetséges, akik nem csak pénzadományokkal segítik a Karitász munkáját, hanem önkéntes munkával és ajándékokkal is.

  A téli hónapokban többször is összeálltak a Pestszentimrei Katolikus Karitász lelkes tagjai Lak Gábor plébániai kormányzó atya vezetésével, hogy ételt osszanak a rászorulóknak. Az év elejei kegyetlen hideg után február 11-én a jelenlévők jó kedvvel, de legalábbis bizakodva vehették tudomásul, hogy ha lassan is, de kifelé araszolunk a télből, enyhül az idő. Ettől függetlenül hetvenen-nyolcvanan vettek részt az ebéden ezen a szombaton a Nemes utcai Szent Imre-templom kertjében, ahova nem csak a kerületből járnak a rászorulók az ételosztások alkalmával.

  A szervezet vezetője, Kovács István elmondta, hogy az idő jobbra fordulásával javulhatott a hajléktalanok helyzete is, ám ettől függetlenül bizonyára jólesik nekik a meleg étel. Februárban babgulyás rotyogott a hatalmas fazékban, s a vendéglátás végére majdnem el is fogyott az egész, annak ellenére, hogy kevesebben voltak, mint a januári ételosztáson.

  Kovács Istvántól megtudtuk, hogy legközelebb március 25-én várják majd a szükségben szenvedőket – akkor talán már napsütéses tavaszi időjárásban. Délben nyitják meg majd a templomkertet, hogy segíteni tudjanak azokon, akiknek egy tál meleg étel is sokat jelent.

Az eseményhez kapcsolódó felvételek a Galéria rovatunkban tekinthetők meg!

Fotó: Szent Imre Plébánia
E.B.Levél a lapgazdának!