Isten hozta weblapunkon!
 

Erdő Péter bíboros, prímás szentmisét mutatott be Józsefvárosban

(Frissítve: 2017. március 6.)
  A nagyböjti felkészülés idején, március első szombatján főpásztorunk celebrált szentmisét a Szent Rókus-templomban.

  A bíboros az előző évekhez hasonlóan a magyar ifjúságért és a családokért imádkozik az év elsőszombatjain a főegyházmegye különböző templomaiban. Ezen a napon fél ötkor kezdődött az imaalkalom, amelyen a főpásztor közösen mondta a hívekkel a rózsafüzért, majd szentmisét mutatott be a fővárosiak által Rókus-kápolnaként ismert templomban.

  A főpásztor szentbeszédében Máté evangéliumán keresztül idézte fel Jézus útját a pusztába, ahol az Ószövetség népe annak idején aranyborjút készített, mert nem győzték kivárni, amíg Mózes visszatér a Sínai hegyről. Ebben a pusztában kezdi újra Jézus, amit Ádám elrontott.

  Itt kísértette meg a Sátán a Megváltót több alkalommal. Jézus azonban nem hallgatott a kísértő szóra, visszazökkentette az időt a medrébe és helyes irányba újrakezdte az emberiség történelmét – hangoztatta Erdő Péter bíboros.

  Mint mondta, Jézus ekkor kezdte nyilvános pályafutását és mutatott példát az emberiségnek: összhangban van Istennel, képes megbocsátani az embereknek és visszairányítani őket a helyes útra.

  A főpásztor szentbeszédében azt kérte a jelenlévőktől, hogy a bűnbánat révén próbáljanak meg ők is az igaz bocsánatot elnyerve nemet mondani a kísértésre, megmaradni Isten akaratának útján és kibékülni egymással és az egész teremtett világgal.

  Homíliájának végén megemlékezett a vértanú püspök, boldog Meszlényi Zoltán emléknapjáról. A főegyházmegye segédpüspökét ezen a napon, 1951. március 4-én érte a halál a kistarcsai internáló táborban kiállott szenvedések következtében.

Fotó és szöveg: jozsefvaros.huLevél a lapgazdának!